Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Initial, banii americani erau tipariti sub forma de cupoane, apoi au devenit monede din aur si argint. In forma pe care o stim acum, au aparut abia in anul 1929. Atunci, a fost aprobat design-ul si portretele personalitatilor infatisate pe bancnote.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei lilieci-vampiri atarna de o craca.
Primul zboara si se intoarce peste o juma de ora cu botul plin de sange.
- Bai, vedeti turma aia de oi?
- Da.
- Ei bine, le-am sleit de sange.
Al doilea zboara si se intoarce cu botul plin de sange.
- Bai, vedeti cireada aia de vaci?
- Da.
- Ei bine, le-am macelarit.
Al treilea zboara si se intoarce cu botul plin de sange.
- Bai, vedeti clopotnita satului?
- Da.
- Ei bine, io n-am vazut-o.

› vrei mai mult

Stadiul contractarii si difuzarii manualelor pentru elevii claselor a IV-a

24 August 2016


Ministerul Educatiei face o serie de precizări legate de asigurarea, contractarea si furnizarea manualelor necesare elevilor claselor a IV-a.



Astfel, procedurile au fost finalizate și au fost semnate contracte cu editurile câștigătoare pentru 7 discipline: Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba și literatura română pentru secțiile cu predare în limba maghiară, Educație civică, Muzică și mișcare, Arte vizuale și abilități practice și Religie. Toate aceste titluri vor fi pe băncile elevilor la începutul anului școlar 2016-2017.



Pentru alte două discipline - Matematică și Limba modernă engleză - contestațiile în instanță au fost soluționate, prin urmare se poate trece la semnarea contractelor și livrarea manualelor în școli în intervalul septembrie - octombrie 2016.



Contestațiile pentru loturile de manuale la disciplinele Limba și literatura română, Științe ale naturii, Istorie și Geografie sunt, în acest moment, pe rolul instanțelor. Pe măsură ce aceste litigii vor fi soluționate juridic, procedurile subsecvente vor fi puse cât mai rapid în aplicare astfel încât stocurile de manuale să fie completate.



„Facem tot ce se poate pentru ca elevii din clasa a IV-a să nu fie afectați de problemele de procedură ce vizează licitația pentru manualele școlare. Îi asigur pe elevi, profesori și părinți că imediat ce instanțele se vor pronunța, vom parcurge toți pașii necesari astfel încât situațiile nefericite de până acum să nu se mai repete”, a declarat Mircea Dumitru, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice.



Sursa: edu.ro



 

Inapoi la lista de stiri