Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

ENIAC, primul calculator electronic de uz general, creat in 1946, cantarea peste 27 de tone si ocupa o suprafata de aproximativ 167 metri patrati.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un taran are un magar lenes. -hai marisca,hai anica hai florica.....-da domnule cu cine vorbiti? -vreau sa-i fac impresia magarului ca nu lucreaza singur!

› vrei mai mult

Sase medalii pentru lotul olimpic al Romaniei prezent la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev” 2016

12 Mai 2016


Lotul olimpic de chimie al României a cucerit sase medalii (doua medalii de aur, doua medalii de argint si doua medalii de bronz), la a 50-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie „D. Mendeleev”, desfasurata în perioada 1 - 8 mai, la Moscova.

Medaliile de aur au fost obtinute de Andrei Iliescu (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batrân” din Constanta). Ambii elevi au fost laureati cu aur si argint la editia precedenta, însa spre deosebire de anul trecut, Andrei Iliescu a reusit sa se claseze pe locul I cu punctaj maxim.

Medaliatii cu argint sunt Cristian Robert Râclea (clasa a XII-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati), care si-a egalat performanta din 2015, si Mihnea Daniel Zoican (clasa a XII-a/Colegiul National „Sfântul Sava” din Bucuresti). Medaliile de bronz au revenit elevelor Georgiana Sabina Fîrtala (clasa a XII-a/Colegiul National „Petru Rares” din Piatra Neamt) si Raluca Darauta (clasa a XII-a/Colegiul National „Gheorghe Vrânceanu” din Bacau).

Competitia presupune sustinerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care doua probe teoretice si una practica/experimentala, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima proba teoretica a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 sectiuni incluse: chimie fizica, stiintele vietii, chimie anorganica, chimie organica si chimie analitica.

La aceasta editie jubiliara a concursului au participat 120 de elevi din 19 tari.



 



Sursa: edu.ro

Inapoi la lista de stiri