Cultura generala

Nicaieri in Biblie nu scrie ca Magii au fost in numar de trei. Ci doar ca au adus trei daruri.

› vrei mai mult

Rata de participare la a doua proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale 2017 a fost de 97,17%

23 Iunie 2017
Miercuri, 21 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Au fost prezenți 140.825 de candidați (97,17%) dintre cei 144.928 de candidați înscriși. Au absentat 4.103 candidați (2,83%), iar 2 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.



Examenul se încheie joi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă, rezervată elevilor care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Prima afișare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16:00), la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. În aceeași zi, vor putea fi depuse eventualele contestații (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.



Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.



Media notelor obținute la EN VIII constituie unul dintre criteriile de admitere în învățământul liceal de stat în anul școlar 2017-2018. Astfel,media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).



Sursa: edu.ro



Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK