Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La scoala Bula este intrebat de doamna invatatoare:
-Bula da-mi un exemplu de un animal.
-Albina
-Si altul.
-Albina
-Pai asta la-ai mai zis o data, zi ceva din capul tau.
-Paduchele.

› vrei mai mult

Patru medalii obtinute de olimpicii romani la Balcaniada de Geografie 2017

03 Iulie 2017
Lotul olimpic de geografie a cucerit două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la a III-a ediție a Olimpiadei Balcanice, desfășurată în perioada 25-30 iunie, la Ruše (Slovenia). Rezultatul a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.



Medaliile de aur au fost obținute de Ioana Andrada Pantelimon (clasa a XI-a/Complexul Educațional „Lauder Reut” din București) și Răzvan Marian Popescu (clasa a IX-a/Colegiul Național „Sf. Sava” din București). Cristian Manuel Foșalău (clasa a XI/Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și-a adjudecat o medalie de argint, în timp ce Ana-Maria Cotun (clasa a XI-a/Colegiul Național „Nicu Gane" din Fălticeni) și-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz, la fel ca anul trecut.



Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori (Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași). Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) și o probă multimedia.Selecția echipei s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie, organizată la Oradea, în aprilie 2017.



La ediția curentă au participat 14 echipe din 5 țări.



Lotul României revine în țară sâmbătă 1 iulie, ora 15:30, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri