Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Crocodilii sunt reptilele cu organizarea cea mai evoluata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O doamna il intreaba pe un copilas, destul de mic:
- Cati ani ai, puisor?
- Pi!
- Poftim?!?
- Pai, trei ani si paisprezece luni! Da' dumneata nu stii algebra?!?

› vrei mai mult

Patru medalii la Balcaniada de Geografie pentru olimpicii romani

04 Iulie 2016
Lotul olimpic al României, participant la a II-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Radalj, Serbia), a obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.



Performanța a fost realizată de următorii elevi: Omar Hamod (clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) - medalie de aur, Iulia Armencea (clasa a XI/Colegiul Național „Costache Negri” din Galați) și Victor Vescu (Complexul Educațional  „Lauder Reut” din București) - medalii de argint, respectiv Ana-Maria Cotun (Colegiul Național „Nicu Gane" din Fălticeni) - medalie de bronz.



Selecția componenților lotului s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată în aprilie 2016, la Sibiu.



În conformitate cu regulamentul Olimpiadei Balcanice de Geografie și iGeo, fiecare echipă este compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori. Concursul a inclus trei probe: proba teoretică (scrisă), proba practică (în teren) și proba multimedia. Toate probele s-au desfășurat în limba engleză.La ediția curentă au participat concurenți din 6 țări.



Sursa: edu.ro


Inapoi la lista de stiri