Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima oara la Jocurile Olimpice Moderne la Atenta, in 1896, au participat 311 barbati, dar nicio femeie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ieri am omorit cinci muste - trei masculi si doua femele.
- Cum ai stiut care sint masculi si care femele?
- Simplu: trei s-au asezat pe o sticla de bere si doua pe un telefon!

› vrei mai mult

Opt premii obtinute de echipa Romaniei la Olimpiada Europeana de Informatica pentru Juniori (2017) si la Balcaniada

15 Septembrie 2017
Lotul național de informatică (juniori) a cucerit patru premii (o medalie de aur și trei medalii de argint) la prima ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, desfășurată în perioada 7-13 septembrie, la Sofia.



Medalia de aur a fost obținută de Matei Tinca (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Medaliații cu argint sunt Tiberiu Ioan Mușat (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București), George-Alexandru Râpeanu (Colegiul Național „Emil Racoviță" din Cluj-Napoca) și Mihai Matei Mirică (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București).



Punctajele înregistrate la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori au contat și în ierarhia celei de a XI-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, în această competiție rezultatele echipei României sunt următoarele: Matei Tinca și Tiberiu Ioan Mușat - medalii de aur, George-Alexandru Râpeanu și Mihai Matei Mirică - medalii de argint.



Lotul olimpic a fost însoțit și coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și Ciprian Chescă (Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău).



Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori a reunit peste 80 de concurenți din 22 de țări.



Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri