Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Foca la maturitate are 3,6 m lungime si cantareste 1600 kg.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un popa sarac se hotaraste sa ceara ajutorul Divinitatii ca sa scape si el de saracie.
Astfel omul nostru se ducea in fiecare zi la Troita si se ruga cu inversunare:
-Doamne ... te rog ... ajuta-ma sa castig si io la Loto!
Asta prima zi ... asa a doua ... si tot asa pana cand intr-una din zile, dupa o luna si ceva de rugi apare un inger rosu la fata si se rasteste la popa:
-Dar pune si dumneata bilet!

› vrei mai mult

Olimpicii romani au cucerit patru medalii la Balcaniada de Informatica (seniori)

06 Iulie 2016


Lotul olimpic de informatică al României a obținut două medalii de aur și două medalii de argint la a XXIV-a ediție a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfășurată la Nicosia, în perioada 27 iunie - 3 iulie.



Costin-Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, județul Argeș), laureat cu argint la ediția precedentă, și Costin Andrei Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și-au adjudecat medaliile de aur, în timp ce Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui) și Nakajima Tamio-Vesa (clasa a XI-a/Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș" din Beiuș) au fost recompensați cu medaliile de argint. Costin-Andrei Oncescu a obținut medalia de aur cu punctaj maxim, iar România a ocupat locul I în clasamentul pe națiuni.



Echipa României a fost condusă de prof. Szabó Zoltan (Târgu Mureș) și Petru-Eric Stăvărache, student la Universitatea din București, fost olimpic. Competiția a reunit 13 echipe din 11 țări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia.



Sursa: edu.ro

Inapoi la lista de stiri