Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Thomas Edison avea tatuate cinci puncte pe antebratul stang, dar nu a spus nimanui vreodata semnificatia lor. Probabil ca erau rodul experimentelor vizand realizarea unui dispozitiv automat de tatuat, Stencil-Pens, brevetat in 1876.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Gelu,ai schimbat apa la pestisori?
-Nu taticule.Nu au baut-o pe cea de ieri.

› vrei mai mult

O medalie de aur si cinci medalii de argint: palmaresul elevilor romani la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru juniori 2016

13 Decembrie 2016


Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur și cinci medalii de argint la a XIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe, desfășurată în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia).



Marele performer este Sergiu Petrușca, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, laureat cu aur. De asemenea, au obținut rezultate remarcabile (medalii de argint) Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a/Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu și Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Național din Iași), Ioana Daria Radu (clasa a X-a/Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), respectiv Răzvan Ovidiu Hârșan (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Miruna Ioana Belciu și-a egalat performanța de la ediția anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiție.



Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică și biologie. Participanții susțin trei probe: două probe teoretice (individuale) și una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi).



La ediția din acest an au participat 276 de elevi din 48 de țări.



sursa: edu.ro



 

Inapoi la lista de stiri