Cultura generala

Louis Braille (1809- 1852) a inventat alfabetul actual al orbilor, care-i poarta numele.

› vrei mai mult

Nou regulament - cadru de organizare si desfasurare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si a altor activitati de timp liber in invatamantul preuniversitar

13 Aprilie 2016
Taberele, excursiile, expediþiile ºi alte activitãþi de timp liber din învãþãmântul preuniversitar se vor organiza dupã un nou Regulament-cadru, aprobat astãzi, 12 aprilie, de ministrul Educaþiei, Adrian Curaj.

 

Documentul statueazã o serie de reguli ºi obligaþii menite sã ducã la asigurarea, din partea cadrelor didactice ºi a unitãþilor de învãþãmânt preuniversitar, a condiþiilor de siguranþã pentru elevi ºi preºcolari pe durata activitãþilor mai sus amintite. Nu în ultimul rând, regulamentul stipuleazã o serie de obligaþii ºi pentru toþi participanþii la tabere sau excursii: elevi, profesori ºi pãrinþi.

 

Una dintre schimbãrile majore aduse de noul regulament este aceea cã mutã decizia privind aprobarea respectivei activitãþi de la inspectoratul ºcolar judeþean la unitatea de învãþãmânt, demers care urmãreºte simplificarea procesului organizatoric. A fost eliminatã condiþia ca documentaþia necesarã aprobãrii deplasãrii sã fie realizatã cu o lunã înainte.Pe de altã parte, regulamentul face distincþie clarã între activitãþile realizate în localitatea în care se aflã unitatea de învãþãmânt ºi cele din altã localitate, reducând astfel birocraþia în cazul activitãþilor derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat ºi formularul prin care pãrintele/tutorele legal îºi exprimã acordul de participare al copilului.

 

Regulamentul aprobat este un document-cadru bine structurat, suplu, care stipuleazã atât documentqþia necesarã aprobãrii ºi derulãrii activitãþilor, cât ºi obligaþiile cadrelor didactice organizatoare, ale pãrinþilor ºi ale elevilor. Nu în ultimul rând, acesta permite unitãþilor de învãþãmânt elaborarea unor regulamente proprii, adaptate specificului unitãþilor de învãþãmânt.

 

Sursa: edu.ro


Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate