Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ursul polar poate inota continuu 100 de km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care e definitia cheliei?
Aerodrom pentru muste.

› vrei mai mult

Nou regulament - cadru de organizare si desfasurare a taberelor, excursiilor, expeditiilor si a altor activitati de timp liber in invatamantul preuniversitar

13 Aprilie 2016
Taberele, excursiile, expedițiile și alte activități de timp liber din învățământul preuniversitar se vor organiza după un nou Regulament-cadru, aprobat astăzi, 12 aprilie, de ministrul Educației, Adrian Curaj.

 

Documentul statuează o serie de reguli și obligații menite să ducă la asigurarea, din partea cadrelor didactice și a unităților de învățământ preuniversitar, a condițiilor de siguranță pentru elevi și preșcolari pe durata activităților mai sus amintite. Nu în ultimul rând, regulamentul stipulează o serie de obligații și pentru toți participanții la tabere sau excursii: elevi, profesori și părinți.

 

Una dintre schimbările majore aduse de noul regulament este aceea că mută decizia privind aprobarea respectivei activități de la inspectoratul școlar județean la unitatea de învățământ, demers care urmărește simplificarea procesului organizatoric. A fost eliminată condiția ca documentația necesară aprobării deplasării să fie realizată cu o lună înainte.Pe de altă parte, regulamentul face distincție clară între activitățile realizate în localitatea în care se află unitatea de învățământ și cele din altă localitate, reducând astfel birocrația în cazul activităților derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat și formularul prin care părintele/tutorele legal își exprimă acordul de participare al copilului.

 

Regulamentul aprobat este un document-cadru bine structurat, suplu, care stipulează atât documentqția necesară aprobării și derulării activităților, cât și obligațiile cadrelor didactice organizatoare, ale părinților și ale elevilor. Nu în ultimul rând, acesta permite unităților de învățământ elaborarea unor regulamente proprii, adaptate specificului unităților de învățământ.

 

Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri