Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Islanda nu exista tantari datorita climei intr-o permanenta si rapida schimbare, tantarii par sa nu aiba destul timp sa-si duca la bun sfarsit ciclul de viata si se sfarsesc in conditii neprielnice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce in calendarul lui Chuck Norris se trece direct de la 31 martie la 2 aprilie? Nimeni nu il pacaleste de Chuck Norris!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

Inaugurare proiect social pentru tinerii strazii

24 Martie 2011
Marti, 22 martie 2011, ORGANIZATIA UMANITARA CONCORDIA a inaugurat noul atelier de brutarie, din cadrul Scolii de meserii CONCORDIA. Evenimentul marcheaza o noua reusita in lupta pentru reintegrare sociala a copiilor si tinerilor defavorizati din Romania.Acest atelier a beneficiat de un proiect de extindere in valoare de 500.000 euro, pentru a putea pregati profesional 24 de tineri pentru meseria de brutar, incepand cu anul 2011. Totodata, acesta a fost dotat si utilat pentru a putea gazdui atelierele practice aferente modulelor de patiser si cofetar. Noua cladire a brutariei este localizata in Ploiesti, Șos. Centura de Vest 1A, in incinta complexului CONCORDIA ORASUL COPIILOR.



Atelierul de brutarie a inregistrat primele rezultate anul trecut, cand trei absolventi au obtinut diplome certificate de brutar si au fost angajati la companii romanesti de profil. Anul acesta, cursurile de brutar au inceput pe 10 ianuarie, si cei 18 tineri inscrisi in prezent vor termina primul modul de brutar in luna iunie, urmand ca al doilea sa se termine in decembrie.



Inaugurare proiect social pentru tinerii strazii

In fiecare element ce contribuie la sustinerea acestui proiect se urmareste componenta educationala, dar si eficacitatea. In acest context, am creat infrastructura necesara pentru a comercializa produsele de panificatie si patiserie, pregatite chiar de ucenicii brutari, in doua scopuri:
- pentru a putea sustine, partial, cheltuielile de instruire pentru formarea profesionala a fiecarui tanar
- pentru a crea noi locuri de munca in cadrul brutariei noastre.



Incepand cu luna martie, vom putea vinde produsele noastre in propriul magazin de desfacere, din incinta brutariei, cat si prin diversi parteneri (lanturi de distributie alimentara, hoteluri, restaurante, etc.). De asemenea, Brutaria aprovizioneaza toate casele CONCORDIEI, cu painea zilnica necesara si deserturi (cca. 2400 kg/luna).



Alaturi de membrii CONCORDIA, la eveniment au participat prieteni si colaboratori ai organizatiei, impreuna cu sponsorii principali care au contribuit la realizarea investitiei, dotarea cu echipamente si utilaje si pregatirea inaugurarii evenimentului: LLI EUROMILLS GmbH – Austria, si UNIQA Asigurari SA. Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au fost alaturi de noi in realizarea acestui proiect si ii asiguram de intreaga noastra consideratie.



In 2011, la 20 de ani de la infiintarea CONCORDIA in Romania, suntem mandri ca am putut oferi o familie pentru nu mai putin de 1.000 de copii, si ca am ajutat alte zeci de tineri sa-si croiasca un drum independent in viata, sa-si intemeieze propriile familii si sa-si redobandeasca locul in societate:



„Dupa multi ani petrecuti in strada, mi s-a oferit sansa sa am o casa, sa-mi fac prieteni, sa primesc educatia de Inaugurare proiect social pentru tinerii straziicare aveam nevoie. Alaturi de colegii mei, invat, acum, sa modelez aluatul, pentru a face painea pe care v-o oferim tuturor, spre bucuria zilnica. Dupa ce voi invata meseria si voi deveni brutar, voi putea visa la un loc de munca. Cu fiecare paine ajunsa pe masa dumneavoastra, visul meu de a-mi construi o noua viata devine realitate. si pentru aceasta, va multumesc!” - Sandu, 18 ani



In prezent, ORGANIZATIA UMANITARA CONCORDIA are in plasament peste 350 de copii si tineri, proveniti din familii defavorizate sau direct de pe strada. Centrele noastre sunt localizate in Bucuresti si Judetul Prahova, iar echipa CONCORDIA este formata din peste 170 de angajati, colaboratori si voluntari.



www.concordia.co.at/r-geschichte-1.htm
Inapoi la lista de stiri