Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Serpii nu isi mesteca hrana si nici nu rup bucati din ea, ci o inghit intreaga. Pot face asta deoarece au o adaptare speciala la nivelul maxilarelor - cele doua jumatati ale falcii inferioare sunt unite printr-un ligament extrem de elastic, ceea ce le permite sa caste o gura enorma si sa inghita prazi cu diametrul mult mai mare decat diametrul lor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dupa cutremur:
- How zgudu you do?
- Tencuiesc verry much!

› vrei mai mult

Cea mai mare expozitie de dinozauri din Europa ajunge la Bucuresti

05 Iunie 2009
"XXL DINO EXPO", cea mai mare expozitie de dinozauri in marime naturala din Europa ajunge la Bucuresti pe 5 iunie.
Astfel, in perioada 5-14 iunie, cele 32 de exponate, dintre care 6 au fost realizate special pentru filmul "Jurassic Park" vor putea fi admirate in parcarea Baneasa Shopping City, din Capitala.

Expozitia "XXL Dino Expo" prezinta replici in marime naturala ale celor mai mari animale de pe planeta confectionate din materiale speciale, precum latex si fibra de sticla. Cele mai impresionante creaturi ale colectiei sunt dinozaurii din speciile Tyrannosaurus Rex, Saltasaurus si Diplodocus, care au aparut in filmul "Jurassic Park", regizat de Steven Spielberg.

La intrarea in expozitie va fi amplasat cel mai periculos dinozaur carnivor, Tyrannosaurus Rex, in timp ce giganticul Saltasaurus, un erbivor de 35 de metri lungime si 8 metri inaltime, se va afla in interiorul unui cort urias. In cadrul XXL DINO EXPO mai pot fi vazuti si dinozauri din speciile Triceraptos, Parasaurolophus, Archaeopterix sau Mamenchiosaurus, dar si fosile adevarate ale animalelor care au stapanit planeta cu sute de milioane de ani in urma. Creaturile se misca si scot sunete, in timp ce sunt proiectate secvente din filmul "Jurassic Park" pe un ecran video.
Toate exponatele au fost realizate de germanul Karmo Neigert, inclusiv cele construite special pentru celebrul film.

"Romanii au fost foarte receptivi la XXL Dino Expo si au venit in numar mare sa viziteze expozitia, in toate orasele din tara in care aceasta a fost organizata. Expozitia se adreseaza persoanelor de toate varstele, insa bineinteles, copiii sunt cei mai entuziasti. De altfel, am fost surprins sa aflu ca cei mici stiu chiar si denumirile stiintifice ale dinozaurilor. Suntem convinsi ca expozitia se va bucura de o mare atentie din partea publicului din Capitala, asa cum s-a intamplat si in celelalte orase din tara unde am fost prezenti", a declarat Mircea Robu, managerul expozitiei.

In Romania expozitia este organizata de Miro Circ Variete si a parcurs pana in prezent mai multe orase, precum Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Buzau, Sibiu, Suceva, Onesti si Bacau. In Europa, "XXL Dino Expo" a fost organizata in mai multe tari printre care
Germania, Spania, Suedia, Austria, Norvegia sau Danemarca.

Expozitia deschisa in Capitala va putea fi vizitata in perioada 5-14 iunie, intre orele 16.00-22.00 in timpul saptamanii si respectiv intre orele 11.00-22.00 in weekend. Biletul de intrare costa 15 lei.

In paralel cu cea mai mare expozitie de dinozauri in marime naturala, toata luna iunie la Baneasa Shopping City vor avea loc si alte activitati de divertisment pentru cei mici. Acestia se pot distra pe cinste in acest weekend la spectacolele de teatru oferite de Teatrele Libelula si Tandarica si se pot intrece la Maratonul Copiilor. Pe 6 si pe 7 iunie, copiii sunt invitati langa locul de joaca Magic City Baneasa sa faca miscare si sa se intreaca la cele mai tari probe: trasul cu sfoara, sarituri in saci, doborarea popicelor si multe altele. Startul distractiei se da la ora 16.00, iar copiii vor avea parte de numeroase premii si suprize. Tot in acest weekend are loc si casting-ul pentru parada de moda a copiilor de pe 13 iunie. Cei mici au sansa de a urca pe podiumul prezentarii daca participa la preselectia de pe 6-7 iunie, din Baneasa Shopping City.
Inapoi la lista de stiri