Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Furnicile nu dorm.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un batran umbla prin desert.
Isus il intreaba:
-Batrane,de ce umbli prin desert?
-Pai mi-am pierdut baiatul.L-am cautat peste tot,numai prin desert nu l-am cautat.
-Cum arata?
-Are cuie in picioare.
-Tata!zise Iisus
-Pinochio!

› vrei mai mult

38 de licee participa la faza finala a Concursului National „Tinerii Dezbat” (editia a VII-a)

09 Iunie 2016


Concursul National „Tinerii Dezbat„, cea mai ampla competitie de dezbateri din Europa Centrala si de Est, îsi desemneaza câstigatorii în acest weekend (10-12 iunie), în cadrul etapei nationale ce are loc la Zalau. Dupa desfasurarea fazelor regionale, în finala editiei a VII-a s-au calificat 38 de echipe formate din elevi provenind din licee teoretice, licee pedagogice si colegii din România.



Învingatorii vor fi stabiliti în urma sesiunilor de dezbateri pe urmatoarele motiuni:



    Educatia civica ar trebui sa fie materie obligatorie în programa scolara pentru liceu?

    Ar trebui aplicate masuri de toleranta 0 pentru actele de discriminare din scoli?

    Drepturile copilului ar trebui sa fie obiect de studiu pentru toti elevii?



La startul editiei curente, dat în luna martie, s-au înscris echipe din 293 de unitati de învatamânt, record de participare în istoria Concursului „Tinerii Dezbat”. Profesorii coordonatori au participat în luna aprilie la seminarii de formare sustinute de instructori ARDOR si, pentru prima data, de cadre didactice formate în primele editii ale concursului. Competitia este derulata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) în parteneriat cu Reprezentanta UNICEF în România, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Asociatia Româna de Dezbateri, Oratorie si Retorica si Romanian-American Foundation.



Lista completa a liceelor participante poate fi consultata pe pagina web a Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si pe platforma online a competitiei, www.tineriidezbat.ro, unde vor fi publicate si clasamentele/rezultatele finale. În editia de anul trecut s-au impus elevii Colegiului National „A.T. Laurian” din Botosani.

 

Informatii suplimentare



„Tinerii Dezbat” este un campionat national de dezbateri educationale initiat în 2009 de Ministerul Educatiei si partenerii sai. Anual, peste 450 de elevi si profesori se înscriu într-o competitie a întelegerii si a promovarii valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercitiu al unei atitudini deschise catre diferente sociale, etnice si de gen.



Concursul „Tinerii Dezbat” aduce miscarea de dezbateri la amploarea pe care o are în majoritatea tarilor democratice cu bune practici în domeniul educational si continua initiativa de a întari educatia deliberativa în licee prin dezvoltarea competentelor de predare folosind instrumente din dezbaterile academice.



Sursa: edu.ro

Inapoi la lista de stiri