Cultura generala

Cea mai mare viteza atinsa de vant pe Terra a fost de 513 Km/h. Acest lucru s-a intamplat in Oklahoma, in timpul unei tornade in Mai, 1999.

› vrei mai mult

38 de licee participa la faza finala a Concursului National „Tinerii Dezbat” (editia a VII-a)

09 Iunie 2016


Concursul National „Tinerii Dezbat„, cea mai ampla competitie de dezbateri din Europa Centrala si de Est, îsi desemneaza câstigatorii în acest weekend (10-12 iunie), în cadrul etapei nationale ce are loc la Zalau. Dupa desfasurarea fazelor regionale, în finala editiei a VII-a s-au calificat 38 de echipe formate din elevi provenind din licee teoretice, licee pedagogice si colegii din România.Învingatorii vor fi stabiliti în urma sesiunilor de dezbateri pe urmatoarele motiuni:    Educatia civica ar trebui sa fie materie obligatorie în programa scolara pentru liceu?

    Ar trebui aplicate masuri de toleranta 0 pentru actele de discriminare din scoli?

    Drepturile copilului ar trebui sa fie obiect de studiu pentru toti elevii?La startul editiei curente, dat în luna martie, s-au înscris echipe din 293 de unitati de învatamânt, record de participare în istoria Concursului „Tinerii Dezbat”. Profesorii coordonatori au participat în luna aprilie la seminarii de formare sustinute de instructori ARDOR si, pentru prima data, de cadre didactice formate în primele editii ale concursului. Competitia este derulata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) în parteneriat cu Reprezentanta UNICEF în România, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Asociatia Româna de Dezbateri, Oratorie si Retorica si Romanian-American Foundation.Lista completa a liceelor participante poate fi consultata pe pagina web a Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si pe platforma online a competitiei, www.tineriidezbat.ro, unde vor fi publicate si clasamentele/rezultatele finale. În editia de anul trecut s-au impus elevii Colegiului National „A.T. Laurian” din Botosani.

 

Informatii suplimentare„Tinerii Dezbat” este un campionat national de dezbateri educationale initiat în 2009 de Ministerul Educatiei si partenerii sai. Anual, peste 450 de elevi si profesori se înscriu într-o competitie a întelegerii si a promovarii valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercitiu al unei atitudini deschise catre diferente sociale, etnice si de gen.Concursul „Tinerii Dezbat” aduce miscarea de dezbateri la amploarea pe care o are în majoritatea tarilor democratice cu bune practici în domeniul educational si continua initiativa de a întari educatia deliberativa în licee prin dezvoltarea competentelor de predare folosind instrumente din dezbaterile academice.Sursa: edu.ro
Inapoi la lista de stiri

PROPUNE O STIRE


Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate