Zilele protectiei solare!

16 mai 2012, 13:00

Testari gratuite pentru depistarea melanomului

Centrul Medical Bioderm împreuna cu Laboratoarele La Roche-Posay organizeaza între 21-25 mai 2012 Zilele protectiei solare. În aceasta perioada, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr 42, Sos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascar, nr.42-44) vor efectua gratuit examinari ale aluniþelor suspecte în vederea depistarii de cancere cutanate. Totodata, pacienþii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare si fotoprotectie.

Consultatiile se vor acorda pe baza de programare telefonica la numarul de telefon 031 9101 începând cu data de 17 mai.
Campania Zilele protectiei solare se afla deja la a doua editie, în 2011 numarul persoanelor testate depasind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate si 30 de alunite suspecte (nevi displazici).
Testari gratuite pentru depistarea melanomuluIMPORTANTA PROTECTIEI SOLARE DEMONSTRATA CLINIC
Un studiu clinic important desfasurat în Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului.
Studiul, realizat de Dr. Adele Green si publicat în Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.
În 2011, La Roche-Posay România a initiat un studiu* privind comportamentul românilor la soare si modul de utilizare a produselor de protectie solara:
30% dintre românii intervievati nu folosesc NICIODATA produse de protectie solara;
31% dintre românii intervievati folosesc produse cu factor de protectie solara numai atunci când merg la plaja.
Studiul demonstreaza ca peste 50% din populatie nu este constienta de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui.
Chiar daca gradul de protectie solara este destul de scazut în rândul adultilor, parintii sunt mult mai atenti când este vorba despre proectia copiilor. Studiul a demonstrat ca:
20% dintre copii sunt protejati  ÎNTOTDEAUNA de razele soarelui, iar
45% dintre acestia folosesc DESEORI produse de protectie solara.
La Roche-Posay este de multi ani alaturi de medicii dermatologi în prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protectie solara ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejeaza eficient pielea în timpul expunerii la soare.
Centrul Medical Bioderm ofera servicii calitate în domeniul dermatologiei de 20 de ani. Bioderm a introdus în România dermatoscopia prin epiluminescenta si are, dintre toate clinicile, cea mai mare experienta în acest domeniu.

DESPRE MELANOM
Melanomul este un tip de cancer de piele si are legatura directa cu expunerea la soare; el este o tumoare care se dezvolta din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru ca prezinta un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.
Vârsta medie pentru apariþia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la barbaþi. Zonele în care melanomul se manifesta cel mai frecvent sunt gambele la femei ºi toracele posterior la barbaþi.
Oricine poate sa dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare daca se îndeplineºte una dintre condiþiile:
tegument sensibil la soare: piele, ochi ºi par deschise la culoare;
factori genetici: prezenþa a numeroase aluniþe (peste 100); antecedente personale sau în familie de tumori cutanate;
arsuri solare grave ºi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani;
obiceiul bronzarii artificiale, la solar.

Despre laboratoarele La Roche-Posay:
De mai bine de 30 de ani, La Roche-Posay colaboreaza cu dermatologi la nivel international pentru a crea produse de îngrijire si machiaj, având la baza apa termala La Roche-Posay. Peste 25000 de medici din întreaga lume recomanda zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.

*studiul a fost realizat cu ajutorul a 200 de dermatologi si pediatrii din România, pe un esantion de 7700 de adulti si 455 de copii.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Conditiile de pe Luna sunt cu totul neprielnice pentru existenta materiei vii si anume: lipsa atmosferei, lipsa apei si existenta unor temperaturi care variaza in limite foarte largi, atingand +100 grade Celsius, in partea orientata spre Soare si -150 grade Celsius, in partea umbrita.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ai vanit la tanc,bunico-zise nepotelul deschizand usa-,tata tocmai spunea ca numai dumneata mai lipseai.

› vrei mai mult