Zile libere 2019 pana la finalul anului

13 august 2019, 12:48

Incepand cu anul 2018, angajatii romani s-au putut bucura de 15 zile libere declarate sarbatori legale. Astfel, inca de anul trecut, statul roman a incercat sa se alinieze celorlalte tari europene si sa sa claseze in top 20 de tari cu cele mai multe sarbatori legale si zile libere pentru angajati.

Zilele libere in 2019 de care s-au bucurat angajatii romani au fost insa doar 10, deoarece restul au picat in weekend.

Minivacanta de Adormirea Maicii Domnului

Anul acesta, romanii au mai avut parte de o surpriza. Guvernul a decis ca de Sfanta Maria, care se celebreaza pe 15 august, sa declare zi libera si data de 16 august. Asadar, aproape toti angajatii se vor putea bucura de o minivacanta de 4 zile libere in 2019.

Zile libere ramase in 2019

Din pacate insa, dupa aceasta minivacanta, angajatii romani nu vor mai avea foarte multe zile libere in 2019, deoarece mai sunt doar trei sarbatori legale, iar doua dintre acestea pica in weekend.

Calendar zile libere 2019

    • 30 noiembrie (Sfantul Andrei) - sambata;
    • 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei) - duminica;
    • 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun) - miercuri si joi.

Sarbatorile legale in Romania sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucratoare, altele decat zilele de weekend. In zilele de sarbatoare legala nu se lucreaza, cu exceptia unitatilor sanitare si a celor de alimentatie publica, precum si a unitatilor in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita procesului de productie sau specificului activitatii. Salariatii care lucreaza in astfel de unitati au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzator, acordat in urmatoarele 30 de zile.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

IKEA (compania care comercializeaza mobilier casnic) este un acronim provenit de la Ingvar Kamprad (numele fondatorului societatii), Elmtaryd (numele fermei parintilor sai) si Agunnaryd (numele localitatii unde s-a nascut).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un avocat il suna pe clientul sau:
- Asta noapte v-a murit soacra. Ce sa comand: inmormantare, crematoriu sau imbalsamare?
Clientul:
- Comandati totul , nu vreau sa risc

› vrei mai mult