Cultura generala

Intemeietorul statului dac a fost Burebista.

› vrei mai mult

Viata de parazit - Traiul pe carca altuia

16 iulie 2019, 15:12 | afisari: 244

Viata de parazit

De luni pana vineri, intre orele
10:15 si 12:15, tinerii cercetatori vor explora impreuna cu Dr. Costica Adam, Dr. Cristina Constantinescu si Angel Irimia lumea ascunsa a parazitilor. Copiii vor afla cat de mare este diversitatea speciilor de paraziti, cum arata daca ii privim la microscop, cum unii reusesc sa treaca neobservati de animalele pe care le paraziteaza si daca intr-adevar parazitii isi merita prostul renume pe care il au, sau daca au o importanta mai mare decat am crede noi.

 

Va asteptam la „Viata de parazit – Traiul pe carca altuia”, sa descoperim prin jocuri, prezentari si discutii cu specialistii muzeului tainele capuselor, puricilor, tantarilor, teniilor, limbricilor, oxiurilor precum si ale multor altor creaturi, sa exploram lumea ascunsa a acestor uimitoare animale si sa aflam cat de diverse si de ingenioase sunt modurile de adaptare la viata de parazit.

 

Pe parcursul acestei saptamani vom intra in laboaratoarele cercetatorilor muzeului si vom deveni mici cercetatori. Vom afla unde anume gasim parazitii, in corp sau pe corp, cum sunt colectati si conservati, ii vom studia la microscop si vom descoperi lucruri uimitoare, nevazute cu ochiul liber. La finalul modulului, cei mai indrazneti vor asista la disectia unei pasari salbatice, pentru a cauta parazitii interni.

 

Inscrierea participantilor se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programarile se vor face in ordinea inscrierii, in limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 180 lei/copil sau 320 lei/2 frati, respectiv 320 lei/ 2 module/participant.

 

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate