Tusea cu expectoratie la copii, motiv de ingrijorare?

31 octombrie 2017, 14:06

Odata cu inceperea gradinitei si a scolii, apar problemele respiratorii la copii.

 

O infectie a tractului respirator superior poate provoca inflamarea, iritatia cailor respiratorii superioare si totodata secretia abundenta de mucus la nivelul bronhiolelor pulmonare. Una dintre cele mai frecvente manifestari ale infectiilor virale fiind tusea.

 

Tusea cu expectoratie

 

Tusea are drept scop curatarea de secretii si corpi straini din arborele traheobronsic si eliminarea mucusului care se aduna ca urmare a procesului de aparare al mucoasei respiratorii proprii.

 

In tratamentul tusei productive nu sunt recomandate antitusivele, intrucat acestea anihileaza reflexul de tuse (si sa nu uitam ca tusea este un reflex de aparare al organismului), iar mucusul si infectia neputand fi eliminate, vor duce la complicatiile si boli mai grave (precum pneumoniile).

 

Asadar, tusea productiva nu trebuie intrerupta, ci incurajata, deoarece cu cat copilul scapa mai repede de mucus, cu atat zilele de tuse vor fi mai putine.

 

Avand in vedere ca tusea nu este o boala, ci doar un simptom, tratamentul corect al acesteia fluidifica mucusul si ajuta la eliminarea lui, reduce inflamatia de la nivelul bronhiolelor pulmonare, actioneaza asupra virusurilor care au determinat aparitia virozei si sustine sistemul imunitar al organismului in lupta cu boala.

 

Gama Imunotus ofera solutii eficiente pentru copiii care se confruta cu tusea productiva, sub forma de sirop, plicuri si capsule. Imunotus contine extracte naturale standardizate de fructe si flori de soc, cimbru si ciubotica-cucului, care au actiune expectoranta si fluidifica secretiile. Totodata, stimuleaza si sistemul imunitar, datorita continutului de vitamina C.

 

Pe langa extracte naturale standardizate si vitamina C, Imunotus 2+, Imunotus 8+, Imunotus capsule si Imunotus Forte contin si acetil-cisteina, care fluidizarea secretiile mucoase si favorizeaza expectoratia.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Actorul Tom Holland nu nu a primit acces complet la scenariul filmului Infinity War. Motivul este lesne de inteles. Actorul nu poate tine un secret.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion si Gheorghe se intilnesc la un colt de strada. Intreaba Ion pe Gheorghe:
- Unde meri, ma?
- Nu stiu! Da' tu unde meri, ma?
- Nu stiu!
- No, atunci hai p-aci ca-i mai aproape...

› vrei mai mult