Targul de carte pentru copii miniLibri

3 iunie 2013, 15:59

Copiii care vor veni la miniLibri vor putea face schimb de carti între ei

 

Prima editie de varã a singurului târg de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, se desfãșoarã anul acesta pe 8-9 iunie la Muzeul Antipa. Intrarea este liberã, iar iubitorii de lecturã vor avea ce sã aleagã: cele mai frumoase cãrți pentru copii la prețuri reduse, softuri educaționale și e-readere.

 

Afis miniLibri la Antipa

 

În plus, copiii care vor veni la miniLibri vor putea face schimb de cãrți între ei. Trebuie doar sã își aducã de acasã cãrțile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, dupã negocieri chibzuite cu alți copii, se vor cãpãta cu noi povești, noi legende, noi aventuri.

 

Din programul târgului: jocuri, concursuri amuzante și tombole cu premii, ateliere de imaginație – activitãți de scris, interpretare și ilustrare povești.

 

Nici în acest an, la cea de-a șaptea ediție a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni sã citeascã sau sã reinventeze povești cu ajutorul celor mici. Copiii pot spune lucruri trãsnite alãturi de Florian Ghimpu ºi pot reinventa poveºti în compania Adrianei Titieni, Cocãi Bloos ºi a lui Vlad Rãdescu. Monica Davidescu ºi Liana Stanciu vor pãtrunde ºi ele în lumea magicã a poveºtilor alãturi de copii.


Târgul va fi deschis între orele 10.00-19.00.


Scopul acestui târg este sã stârneascã interesul copiilor pentru citit și sã transforme lectura într-un mijloc de relaționare între pãrinți și copii.

 “Prin MiniLibri ne propunem sã aducem în mod firesc copiii mai aproape de cãrti. CEDP Step by Step acordã educatiei timpurii, perioada cea mai spectaculoasã de dezvoltare a copilului, o importantã foarte mare. În acest context, miniLibri, primul târg de carte pentru copii organizat în România, vrea sã aducã în atentia publicului românesc importanta lecturii începând de la vârstele cele mai mici. miniLibri oferã atât copiilor, cât si adultilor o experientã minunatã, un loc unde mirajul povestilor va deveni pentru douã zile realitate.”, spune Carmen Licã, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.

Muzeul Național de Istorie Naturalã „Grigore Antipa” este onorat pentru oportunitatea de a se implica în acest proiect, mai ales pentru cã, în fiecare an, pe lângã proiectele déjà tradiționale, Muzeul lanseazã și programe noi pentru copiii de toate vârstele. Credem cã o zi petrecutã la „Antipa”, în expunerea permanentã a Muzeului sau într-una dintre expozițiile temporare, încheiatã cu vizitarea unui târg de carte dedicatã copiilor nu poate fi decât o modalitate de a-i încuraja pe cei mici sã foloseascã informațiile legate de lumea înconjurãtoare, indiferent care ar fi sursa lor: vizualã, tiparitã, auditivã”, spune dna dr. Aurora Stãnescu, Muzeul Naþional de Istorie Naturalã „Grigore Antipa”.


Organizatori: Centrul Step by Step pentru Educaþie ºi Dezvoltare Profesionalã, Grãdiniþa Bambi, ªcoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids.

Co-organizator: Muzeul Naþional de Istorie Naturalã Grigore Antipa

Partener strategic: Fundaþia Soros România

Parteneri principali: Volksbank, Orange

Parteneri: Nestle, Teatrul Ion Creangã, Libãria Bastilia, Teatrul Luni, Replika, La Fântâna.

Partenerii media: Magic FM, Cartoon Network, Digi 24, Tango, Superbebe, Realitatea.net,clopotel.ro, copilul.ro, Sfatulpãrinþilor.ro, Qbebe.ro, Mãmicamea.ro, Suntparinte.ro, UrbanKid.ro, Grãdiniþe.com, Online Gallery, Mac Mac Kids, GoKid.ro, Melc-Codobelc.ro, Portal Evenimente Copii, cursuripentrucopii.ro.


Mai multe informatii despre târg gãsiti pe:

minilibri.ro, facebook.com/minilibri

muzeulantipa.ro, facebook.com/muzeulantipa

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un sarpe anaconda captiv din Gradina Zoologica Basel din Elvetia a trait pana la varsta de 31 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua blonde merg pe strada impreuna cu prietenul lor.Deodata el intra intr-un magazin sa isi cumpere ceva de mancare.Blondele asteptara o jumatate de ora dar el nu mai venea. In cele din urma , una dintre ele zise:
-Auzi, esti sigura ca a intrat acolo?

› vrei mai mult