Talentul depaseste orice bariera la editia a VII-a a Festivalului Miraje

7 aprilie 2014, 16:36

A VII-a editie a Festivalului Cultural Miraje se va derula la Cluj-Napoca în perioada 7-10 aprilie 2014. Pe langa spectacolele de dans, teatru si muzica de la Casa de Cultura a Studentilor si Sala Auditorium Maximum, festivalul include si evenimente speciale: cafeneaua pe intuneric, ateliere de teatru, dans, muzica si dezbateri. Seara de 9 aprilie aduce pe scena Mirajelor un concert cu trupa Semnal M la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.

Fondat in 2008, la initiativa unor tineri de la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca si a unor voluntari ai programului YouthBank Cluj, Festivalul Cultural Miraje contribuie la integrarea in comunitate a tinerilor cu dizabilitati prin intermediul teatrului, muzicii si dansului.

“Eforturile acestor tineri de a construi un eveniment in care sa se regaseasca alaturi, pe scena, dincolo de barierele sociale si prejudecata legata de persoanele cu deficiente, au condus la rezultate extraordinare: sute de copii de la scoli speciale si de la scoli de masa au dovedit preocupari comune, abilitati si aptitudini sensibil egale si le-au prezentat in fata a mii de spectatori in cele sase editii de pana acum.” (Liana Muresan, Club Lions Genesis)
Talentul depaseste orice bariera la editia a VII-a a Festivalului MirajeAnul acesta peste 150 de elevi de la scolile speciale din Arad, Bucuresti, Bistrita, Cluj-Napoca, Pascani, Simeria, Zalau, dar si de la scolile de masa din Cluj-Napoca vor urca pe scena Mirajelor pentru a sustine momente de teatru, dans si muzica si a dovedi ca munca si talentul pot depasi orice bariere.

“Festivalul m-a facut sa ma simt foarte bine, asa am reusit sa-mi depasesc emotiile si am fost placut impresionat de reactia publicului fapt care ne-a facut sa ne bucuram din plin de ceea ce facem.” (Muresan Bogdan Mihai, Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca)

Editia a VII-a a Festivalului Cultural Miraje isi propune sa fie cat mult mai interactiva si sa creasca gradul de constientizare a publicului larg legat de potentialul tinerilor cu dizabilitati.

Motiv pentru care anul acesta pe langa spectacole de teatru, dans si muzica, agenda festivalului cuprinde si evenimente speciale. Unul dintre aceste evenimente este "Cafeneaua pe intuneric", unde pret de cateva ore clientii vor fi serviti de barmani nevazatori si vor experimenta pentru cateva clipe cum e sa fii nevazator. Cafeneaua The Londoner va gazdui evenimentul in data de 8 aprilie, de la ora 19.00.

Timp de doua zile in 8 si in 10 aprilie la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca se vor derula Atelierele Miraje, unde liceenii clujeni sunt asteptati sa incerce noi forme de exprimare prin atelierele de teatru, dans si muzica.
    
Casa de Cultura a Studentilor va gazdui prima seara de spectacole, incepand de la ora 17.00. Timp de 3 ore, tineri de la scolile speciale din tara si normale din Cluj-Napoca vor juca teatru, vor dansa pe ritmuri de muzica populara si moderna si vor incanta publicul cu recitaluri de chitara. La finalul serii de la ora 20.00 trupa Semnal M va sustine un concert.

A doua a zi a spectacolului va avea loc la Sala Auditorium Maximum, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Un moment special al zilei va fi recitalul la pian al lui Antonio, elev la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca.

“Prin aceste spectacole incercam sa schimbam prejudecatile care totusi mai dainuie societatea noastra despre ceea ce pot si ceea ce sunt persoanele cu dizabilitati in tara noastra. Deci e o poarta deschisa spre integrare, spre cunoastere, spre a ne castiga un loc demn in aceasta societate atat de zbuciumata si de greu de invins.” (Silviu Vanda, director-adjunct Liceul pentru Deficienti de Vedere, Cluj-Napoca)

Pentru ca ne dorim sa vina un public cat mai numeros si cat mai divers intrarea la toate evenimentele din cadrul Festivalului Cultural Miraje este libera.

In primele 6 editii, 2.000 de tineri au urcat pe scena in cadrul a 120 de spectacole de teatru, muzica si dans, in fata a peste 6.000 de spectatori.

Festivalul Cultural Miraje este organizat de Asociatia Management ++, in parteneriat cu YouthBank Romania (youthbank.ro), Liceul Special pentru Deficienti de Vedere din Cluj-Napoca (ldv.ro) si Clubul Lions Genesis, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune.

Mai multe informatii despre festival gasiti pe site-ul nostru sau pe contul de Facebook al festivalului.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Temperatura medie pe suprafata lunii pe timp de zi este de +100 grade Celsius iar noaptea temperatura medie scade la -150 grade Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Tati, de cand esti insurat cu mami?
-De 11 ani.
-Si cat mai ai?
-!?...

› vrei mai mult