Sfaturi la indemana impotriva respiratiei urat mirositoare la copii si adolescenti

30 martie 2017, 11:16

Respiratia urat mirositoare sau halena poate afecta nu numai adultii, ci si copiii si adolescentii.

Multi factori pot duce la aparitia halenei la copii si adolescenti, de la o igiena orala precara pana la anumite afectiuni medicale.

 

Sfaturi la indemana impotriva respiratiei urat mirositoare la copii si adolescenti

 

Cauze frecvente ale respiratiei urat mirositoare:

Unele alimente, precum usturoiul, ceapa sau branza, se numara printre factorii care pot afecta mirosul respiratiei.

Igiena orala deficitara poate duce la o respiratie urat mirositoare, deoarece atunci cand particulele alimentare raman in cavitatea bucala, ele pot putrezi, ceea ce inseamna ca vor mirosi urat. Bucatile de alimente pot incepe sa colecteze bacterii in jurul lor, ceea ce duce, de asemenea, la aparitia halenei.

Daca adolescentii sau copiii nu au o igiena orala corespunzatoare si in mod regulat, atunci placa se depune pe dinti, inca un motiv din cauza careia poate sa apara respiratia neplacuta. Printre afectiunile care pot duce la halena se numara diabetul, sindromul de gura uscata, o infectie a sinusurilor, dar si afectiunile gastrice. Cariile dentare pot fi si ele vinovate de mirosul urat al cavitatii orale.

 

In astfel de situatii, cel care va rezolva problema este medicul stomatolog. Orice copil ar trebui sa mearga cel putin data pe an la un control stomatologic pentru depistarea unor eventuale probleme cu dantura.

Cum poti preveni problema

Pentru prevenirea acestei probleme, este important ca cei mici sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Ata dentara este, de asemenea, recomandata, deoarece bacteriile se pot dezvolta cu usurinta intre spatiile dintre dinti, ducand la mirosul neplacut.

 

Cand copilul se spala pe dinti, este important sa isi curete si limba, pentru ca si pe suprafata limbii se pot acumula bacterii. Schimbarea periutei de dinti, la maximum trei luni de zile, este o alta metoda buna de prevenire a halenei. Periutele uzate nu pot indeparta placa bacteriana cum trebuie.


Proposept M, de ajutor

Daca micutul tau se confrunta cu astfel de probleme, poti sa ii vii in ajutor apeland la suplimentele alimentare Proposept M. Comprimatele Proposept M ajuta la improspatarea respiratiei intr-un timp foarte scurt.


Proposept M are in compozitie tinctura de propolis, vitamina C, albastru de metilen si uleiuri esentiale de menta, eucalipt, busuioc si pin. Beneficile asupra respiratiei se datoreaza in special uleiului de menta si celui de eucalipt.

Proposept M poate fi de ajutor si pentru intarirea imunitatii, in cazul in care copilul tau se imbolnaveste des de infectii ale aparatului respirator, datorita vitaminei C din compozitie. Adolescentii si copiii au nevoie de un sistem imunitar puternic, care sa ii protejeze impotriva virusurilor. Comprimatele se administreaza cate una sau doua pe zi, acestea fiind recomandate copiilor care au peste 6 ani.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Imnul national al Greciei are 158 de strofe. Niciun grec nu le-a memorat pe toate cele 158.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ceausescu inspecta felul in care taranii executau lucrarile de primavara. Din elicopter. Vede de sus un tractor oprit si doi tipi dormind la umbra lui. Comanda coborirea, se duce la ei, aia se trezisera.
Ceausescu: Cum te cheama pe tine?
Unul : Apai, eu mi-s Petru...
Ceausescu: Dar pe tine, cum te cheama?
Celalalt: Io mi-s Semion...
Ceausescu: Si voi acum de ce nu semanati?
Petru : Apoi, dara, cum sa semanam, daca nu sintem frati?

› vrei mai mult