Cultura generala

Pisica are 32 de muschi in fiecare ureche.

› vrei mai mult

Se va forma un grup de actiune anti-bullying in fiecare scoala

12 iunie 2020, 12:08 | afisari: 80

Bullying
Fiecare scoala va avea un grup de actiune anti-bullying, din care vor face parte maximum 10 membri si care va avea rolul de prevenire, identificare si solutionare a acestui tip de comportament intre elevi, prin actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice.


Normele metodologice pentru aplicarea Legii impotriva violentei psihologice au fost aprobate prin ordin de ministru si publicate in Monitorul Oficial din 10 iunie 2020.

Cine va face parte din grupul de actiune

Din grupul de actiune vor face parte directorul scolii, profesorul consilier scolar, trei cadre didactice formate in problematica violentei, inclusiv a violentei psihologice - bullying, doi sau mai multi reprezentanti ai elevilor, un reprezentant al parintilor, reprezentanti ai autoritatii locale, potrivit normelor.

Rolul acestui grup este prevenirea, identificarea si solutionarea faptelor de bullying comise intre elevi, prin actiuni fizice, verbale, relationale si/sau cibernetice.

De asemenea, fiecare unitate de invatamant are obligatia de a introduce in Regulamentul de Ordine Interioara (ROI) obiectivul "scoala cu toleranta zero la violenta."

Pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice, in perioada urmatoare, Ministerul va realiza Ghiduri de bune practici pe cicluri de invatamant, privind modul de interactiune si de interventie in situatiile de violenta psihologica-bullying.

Citeste toata stirea pe copilul.ro

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate