Cultura generala

Daca actualul ritm de incetinire a rotatiei Terrei se mentine, peste un milion de ani o zi pamanteana va dura 32 de ore.

› vrei mai mult

Sarbatoarea dansului la DanceMasters Open Bucuresti

14 martie 2017, 15:24 | afisari: 106

DanceMasters 2017 s-a desfasurat la Polivalenta bucuresteana intre 10 si 12 martie. Ziua de vineri, 10 martie, a fost o zi dedicata in intregime competitiilor nationale, iar zilele de sambata, 11 martie, si duminica, 12 martie, au fost zile dedicate competitiilor internationale, care au culminat cu doua finale fulminante ale WDSF World Open – sambata la sectiunea Standard, duminica la sectiunea Latino.

 

DanceMasters 2017 Latino

 

A fost o editie foarte darnica in puncte WDSF pentru dansatorii romani, datorita unor coeficienti de concurs foarte ridicati (in special la licentele WDSF World Open), care au fost ulterior translatati in puncte pretioase pentru zestrea dansatorilor romani: 2.25 pentru WDSF World Open Latino (deci o bonificatie de 125% fata de grila standard de punctaj), 2.00 pentru WDSF World Open Standard (deci o bonificatie de 100% fata de grila standard de punctaj). S-a inregistrat si o premiera absoluta pentru dansul sportiv din Romania: ambele concursuri cu licenta WDSF World Open la aceeasi competitie obtinand coeficienti de 2.0 sau mai mari.

 

Iata cum s-au obtinut bonificatiile de punctaj acordate dansatorilor WDSF World Open anul acesta pentru criteriile indeplinite de concursurile cu aceasta licenta de la Bucuresti:

+25% pentru ambele sectiuni pentru criteriul: intre 48 si 95 de perechi participante (73 de perechi la Standard si 77 de perechi la Latino);

+40% pentru ambele sectiuni pentru criteriul: perechi inscrise apartinand 18 pana la 25 de tari membre WDSF (18 tari la Standard si 19 tari la Latino);

+25% pentru ambele sectiuni pentru criteriul: 12 arbitri din 12 tari membre WDSF;

+25% pentru sectiunea Latino pentru criteriul: prezenta a 6 perechi din Top 24 Mondial;

+10% pentru sectiunea Standard pentru criteriul: prezenta a 6 perechi din Top 36 Mondial.

 

La finalul evenimentului, Presedintele Juriului, dl. Marco Sietas (Spania), o persoana cunoscuta ca fiind extrem de riguroasa, de pretentioasa si de “zgarcita” in laude, a felicitat intreaga echipa de organizare a DanceMasters pentru calitatea inalta a organizarii si a managementului competitiei la toate capitolele.

 

Dance Masters 2017 Standard

 

De mentionat ca in aceasta editie a DanceMasters s-a aplicat in premiera pentru Romania la o competitie WDSF World Open (atat la Standard cat si la Latino) noul sistem de arbitraj denumit 2.1, care urmareste o abordare metodica a arbitrajului, o incercare de cuantificare a unor componente specifice dansului sportiv. in acest sens, s-au stabilit standarde de evaluare a performantei pentru fiecare dintre cele 4 componente, care sunt evaluate si notate (cu note de la 1 la 10, cu un increment de 0.5) de catre trei arbitri carora le sunt atribuite. Aceste componente sunt: Calitate Tehnica - Technical Quality (TQ), Miscarea pe Muzica - Movement to Music (MM), Conexiunea intre Partneri - Partnering Skill (PS) si Coregrafie si Prezentare - Choreography and Presentation (CP).

inapoi la stiri Clopotel

AI ceva de spus? Scrie un comentariu!


Trebuie sa fii logat pentru a putea adauga comentarii

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK