Cultura generala

Cea mai puternica falca din lume este cea a rechinului. El musca cu o forta de 100 de ori mai mare decat a noastra.

› vrei mai mult

Sala Polivalenta din Bucuresti - Polul dansului sportiv mondial in week end, la DanceMasters!

13 martie 2019, 16:49 | afisari: 106

WDSF GrandSlam Series

 
Sunt intrunite toate conditiile pentru ca in weekendul 15-17 martie 2019, Sala Polivalenta din Bucuresti sa devina Polul dansului sportiv mondial. Concentratia de talent si valoare sportiva a perechilor prezente la DanceMasters va incanta cu siguranta un public cunoscator al dansului de calitate, care, speram, va rasplati cu generozitate prin aplauze si incurajari evolutiile perechilor favorite de pe ringul de dans.

Iubitorii de dans urmaresc cu interes inscrierile la Grand Slam, deja numarul de dansatori din topul rankingului mondial a depasit asteptarile...

De dimineata se va dansa continuu pana aproape de miezul noptii, publicul are acces intreaga zi, pentru competitii la toate categoriile de varste.

Gale de la orele 19.30, bilete prin myticket.ro sau la casa de bilete la Polivalenta.

Pentru cei doritori de date sportive tehnice:

WDSF GrandSlam Series

Ce va fi nou in 2019, la editia a 16-a? Ei bine, DanceMasters a primit cea mai inalta licenta competitionala acordata de WDSF si Bucurestiul a intrat intr-o companie foarte selecta a oraselor in care se organizeaza WDSF GrandSlam Series, un turneu care se desfasoara de-a lungul intregului an, la ambele sectiuni – WDSF GrandSlam Standard si WDSF GrandSlam Latin. Rundele acestui turneu in 2019 sunt:

- Bucuresti (DanceMasters);

- Taipei City;

- Rimini;

- Stuttgart (GOC – German Open Championships);

- Moscova (ROC – Russian Open Championships);

Dupa cele cinci runde ale WDSF GrandSlam Series, cele mai bune perechi care au punctat in cel putin 4 din cele 5 runde ale turneului vor fi invitate sa danseze in Marea Finala de la Shanghai - WDSF GrandSlam Finals, un veritabil turneu al campionilor.

Este o mare victorie pentru Organizatorii DanceMasters si pentru Federatia Romana de Dans Sportiv sa fi reusit sa aduca la Bucuresti elita dansului sportiv mondial in formula aproape completa si sa asigure dansatorilor romani, la ei acasa, o confruntare de top pentru cresterea formei sportive si a experientei competitionale. Desi inscrierile la DanceMasters nu sunt incheiate la momentul realizarii acestui material, Semifinalele cel putin, se anunta a fi extrem de disputate, Topul Mondial al primelor 15 perechi (atat la Standard, cat si la Latino) fiind inscris in competitii in formula aproape completa. Nu vor fi de neglijat nici punctele pe care participantii la DanceMasters le vor obtine (si, implicit dansatorii romani, care vor fi majoritari ca numar, cata vreme danseaza acasa la ei). Pentru editia 2019, Organizatorii conteaza pe urmatoarele criterii de bonificatie a grilei standard de punctaj WDSF, care vor oferi dansatorilor un bonus total estimat de 165% din punctajul grilei (deci se tinteste spre un coeficient de turneu de 2.65):

- intre 96 si 143 perechi participante la concurs +30%

- perechi din 18 pana la 25 de tari-membre WDSF +40%

- 12 arbitri din 12 tari-membre WDSF +25%

- 9 perechi din primele 12 din WDSF World Ranking List +70% 

Arbitrajul

La DanceMasters 2019 va fi folosit sistemul de arbitraj (Judging System) JS 3.0, un upgrade al sistemul JS 2.1 folosit anul trecut, un sistem nou care a luat in considerare feedback-ul arbitrilor care au folosit JS 2.1, introducand un mecanism care poate elimina scorurile "false". 

Astfel, 12 arbitri desemnati de catre WDSF au fost grupati in 2 grupe de cate 6, fiecare grup urmarind sub coordonarea Presedintelui Juriului un parametru bine stabilit in dansul perechilor. Dl. Nenad Jeftic din Serbia, Presedintele Juriului la WDSF Grand Slam Series, care este si Secretar General al WDSF, este din fericire un bun cunoscator al DanceMasters, fiind prezent in calitate de Arbitru sau Presedinte al Juriului la Bucuresti la majoritatea editiilor desfasurate pana acum.

Presedintele Juriului a selectat pentru WDSF Grand Slam Series din cadrul DanceMasters trei dansuri solo, in care perechile vor evolua cate una, pe rand, in fata juriului, care va nota criteriile de arbitraj urmarite. Aceste dansuri solo sunt:

- la sectiunea Standard: Vals Lent, Vals Vienez si Quick Step;

- la sectiunea Latino: Cha-cha, Rumba si Jive. 

Campionii DanceMasters in editiile anterioare

Iata cum arata un scurt istoric al celor care au castigat trofeul suprem la cele doua sectiuni, Standard si Latino. Sunt convins ca multora dintre dumneavoastra le vor provoca amintiri placute enumerarea acestor veritabili campioni, care au invins la Bucuresti in intrecerile supreme:

Editia Sectiunea Standard Sectiunea Latino-Americana

2004 Ivan Zderciuk – Olga Ciubari (MDA) Kiril Nikitin – Arina Naumova (RUS)

2005 Federico Di Toro – Genny Favero (ITA) Andrius Kandelis – Egle Visockaite (LTU)

2006 Federico Di Toro – Genny Favero (ITA) Andrey Zaytsev – Anna Kuzminskaya (RUS)

2007 Federico Di Toro – Genny Favero (ITA) Mikhail Kolomyets – Anna Gudino (RUS)

2008 Paolo Bosco – Silvia Pitton (ITA) Maurizio Vescovo – Melinda Torokgyorgy (HUN)

2009 Luca Bussoletti – Tjasa Vulic (SLO) Vladimir Karpov – Mariya Tzaptashvilli (RUS)

2010 Benedetto Ferruggia – Claudia Kohler (GER) Stanislav Nikolaev – Alexandra Neliubina (RUS)

2011 Donatas Vezelis – Lina Chatkevichute (LTU) Pavel Pasechnik – Francesca Berardi (ITA)

2012 Emanuel Valeri – Tania Kehlet (DEN) Armen Tsaturian – Svetlana Gudyno (RUS)

2013 Emanuel Valeri – Tania Kehlet (DEN) Timur Imametdinov - Ekaterina Nikolaeva (RUS)

2014 Dmitry Zharkov - Olga Kulikova (RUS) Armen Tsaturyan - Svetlana Gudyno (RUS)

2015 Dmitry Zharkov - Olga Kulikova (RUS) Marius-Andrei Balan - Khrystyna Moshenska (GER)

2016 Francesco Galuppo - Debora Pacini (ITA) Gabriele Goffredo - Anna Matus (MDA)

2017 Madis Abel - Aleksandra Galkina (EST) Armen Tsaturyan - Svetlana Gudyno (RUS)

2018 Alexey Glukhov - Anastasia Glazunova (RUS) Marius-Andrei Balan - Khrystyna Moshenska (GER)

Inscrisi la latino

https://www.antoniostan.biz/listing.html#

si la standard

https://www.antoniostan.biz/listing.html

 

inapoi la stiri Clopotel

AI ceva de spus? Scrie un comentariu!


Trebuie sa fii logat pentru a putea adauga comentarii

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate