Recomandari de la specialistii Nichiduta - cum alegi un carucior potrivit pentru copil

12 octombrie 2018, 14:05

Daca ati aflat fericita veste ca veti fi parinti, cat de curand veti fi cuprinsi de febra cumparaturilor. Pentru ca bebelusul sa aiba parte de toate cele necesare, exista o lunga lista de achizitii ce trebuie facute. Printre primele se numara si caruciorul.
Carucioare pentru copii

In ciuda faptului ca exista nenumarate optiuni disponibile pe piata, exista inca foarte multi parinti care cauta un sfat pentru achizitionarea unui carucior potrivit. Tocmai aceasta varietate de optiuni ii pune in incurcatura, insa exista cateva recomandari ce trebuie urmate pentru ca parintii sa se asigure ca alegerea facuta este una inspirata. Expertii magazinului online Nichiduta.ro prezinta cateva aspecte esentiale de avut in vedere la alegerea unui carucior.

Cum alegi caruciorul potrivit

Pentru a alege inspirat, parintii trebuie sa gaseasca raspunsuri la urmatoarele intrebari:

  • Veti calatori mult cu masina, impreuna cu cel mic?

In cazul in care raspunsul este unul afirmativ, cu siguranta achizitia unui carucior clasic, cu roti mari si de dimensiuni asemenea nu este indicata. O astfel de optiune este mai potrivita pentru cei care prefera plimbarile prin parc mai mult decat calatoriile frecvente cu masina. In acest din urma caz mult mai utile vor fi carucioarele care se pliaza usor si care includ si acea scoica de masina atat de practica.

  • De cat spatiu dispuneti pentru depozitarea caruciorului?

Daca locuiti la casa poate fi potrivit orice tip de carucior, atat timp cat exista spatiu suficient pentru depozitarea sa in siguranta. In cazul in care locuiti la bloc insa, este recomandat sa va orientati catre un carucior pliabil, care se poate strange rapid, care incape fara probleme in liftul blocului sau care poate fi usor carat pe scari.

  • Pe ce suprafata va veti plimba mai frecvent copilul in carucior?

In drumul pana la parc sau chiar intr-o simpla plimbare prin cartier terenul poate fi uneori mai accidentat, plin de obstacole. Daca vrei ca cel mic sa nu resimta toate socurile atunci cand se trec anumite hopuri cu caruciorul, alege un model cu roti mari. Acestea absorb mult mai bine socurile si vibratiile. Daca suprafata pe care va rula caruciorul este insa una lina, fara prea multe denivelari, poate fi potrivit si un carucior cu roti mici.

  • Cat de greu si cat de manevrabil trebuie sa fie caruciorul?

In acest caz raspunsul este unul simplu. Cu cat este mai usor si mai facil de manevrat, cu atat va usura si munca parintilor. Opteaza pentru un carucior cu manere reversibile sau unul care se poate intoarce/plia cu o singura mana - de regula este vorba de carucioarele cu cadrul din plastic, care au si o greutate redusa.

Ca recomandare finala, este de preferat sa se evite carucioarele deja folosite, second hand, care au deservit altor familii ce sunt dispuse sa le doneze. Astfel de carucioare nu sunt de fiecare data foarte stabile, rotile nu se misca foarte usor iar centurile de siguranta pot sa nu mai fixeze atat de bine. Este de preferat cumpararea unui carucior nou - o sugestie in acest sens poate fi chiar magazinul online Nichiduta.ro, in cadrul caruia pot fi gasite modele de carucioare ce pot sa multumeasca orice exigente.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Media de viata a unei vaci este de 7 ani. Cea mai batrana vaca din lume se numea Big Bertha si a trait 48 de ani. A murit in 1993 si de-a lungul vietii a avut 39 de vitei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Examen de grad la politie. Examinatorul:
- Ce se intimpla cu apa la 90 grade?
Politistul:
- Sincer sa fiu, nu stiu, dar va pot spune ca la 100 grade face unghi drept!

› vrei mai mult