Cultura generala

Cel mai batran copac din lume se afla in California si este un pin pe nume ''Methuselah'' in varsta de 4600 ani.

› vrei mai mult

Prea rebel sa fii condus!

23 august 2012, 14:48 | afisari: 444

Consumul de droguri in randul populatiei si in randul subgrupurilor specifice - prezinta situatia consumului de droguri in randul populatiei generale (15-64 de ani), conform datelor obtinute prin derularea in anul 2010, de catre ANA, a celui de-al treilea studiu la nivel national.
Comparativ cu studiul anterior (GPS, 2007), reiese o scadere a consumului de tutun si alcool, o crestere a consumului de droguri ilegale si de sedative si/ sau tranchilizante si aparitia celui de substante noi cu proprietati psihoactive (SNPP), comercializate sub numele de „droguri legale sau „etnobotanice”, pentru care se inregistreaza, pentru segmentul 15-64 de ani, si cea mai mare prevalenta pentru consumul de-a lungul vietii - 1,9%.

Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este canabisul -1,6%, urmat de ecstasy – 0,7%, heroina – 0,3% si cocaina – 0,3%.
Prea rebel ca sa fii condus!In concluzie, prevalenta consumului de droguri de-a lungul vietii continua sa fie concentrata pe droguri recreationale cum ar fi canabisul si ecstasy care sunt consumate cu predilectie de tineri intre 15-34 de ani, majoritatea de sex masculin, cu precadere din euroregiunea Bucuresti/ Ilfov si Vest.

Noutatea consta in aparitia consumului de substante noi cu proprietati psihoactive (SNPP), comercializate sub numele de „droguri legale sau „etnobotanice”, la un nivel ingrijorator, semnalarea pentru prima oara la nivel national a consumului de ketamina si diversificarea consumului pentru generatia adulta, inclusiv  persoane de sex feminin in majoritatea regiunilor tarii.

Noile evolutii evidentiate de studiile de prevalenta si de tendintele in evolutia indicatorilor epidemiologici cheie determina modificari in abordarea fenomenului de catre  Agentia Nationala Antidorg, in calitatea sa coorodnator national in domeniul de referinta.

In acest context, masurile coerente de prevenire, pot fi unicele instrumente capabile sa produca rezultate eficiente pe termen lung. In plus, plasarea acestor masuri intr-un context evaluativ, bazat pe diagnoze locale, confera eforturilor preventive fundamentul solid atat de necesar unui demers eficient.

inapoi la stiri Clopotel

AI ceva de spus? Scrie un comentariu!


Trebuie sa fii logat pentru a putea adauga comentarii

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate