Povestile clasice romanesti transpuse in Board Games de catre un Start-Up 100% romanesc

18 decembrie 2019, 10:43

Diverta Lipscani

Arvur Games, un Start-Up romanesc, lanseaza primele sale jocuri de societate care imbunatatesc memoria copiilor, in data de 20 decembrie, la locatia Diverta Lipscani. Compania a pornit la drum dupa ce a convins comisia Start-Up Nation ca jocurile lor de societate imbunatatesc relationarea si memoria copiilor, prin metodele sale de joc.

Pentru ca si-au dorit sa intareasca ideea de interactiune parinte-copil, o familie din Bucuresti a creat doua jocuri de societate care ajuta copiii sa isi exerseze memoria, sa gaseasca solutii la provocarile din joc si sa ii incurajeze sa petreaca mai putin timp pe device-uri.

Cele doua jocuri, Basme si Ograda surprind realitatea povestilor si a casei bunicilor de la tara pentru a-i incuraja pe adulti si copii sa pastreze elementele de interactiune reala, in detrimentul celei virtuale. De asemenea, se doreste a familiariza copiii cu povestile nemuritoare a folclorului romanesc si astfel sa le trezeasca interesul fata de literatura romaneasca.

Pentru a veni si in intampinarea nevoilor de inovare a tinerei generatii, povestile jocurilor sunt comasate cu intamplari din mediul urban si contemporan, carora li se alatura personaje precum Harap – Alb, impratul Ros si Praslea cel Voinic.

Iata asadar ca exista oameni si antreprenori care au constientizat dorinta de relationare umana si invatarea prin joaca. Asteptati-va, asadar, si la urmatoarele jocuri sa fie cel putin la fel de interesante si sa contribuie in continuare la dezvoltarea echilibrata a copiilor, in acelasi mod placut si jucaus.

Totul a inceput intr-o zi superba de joi, pe cand noi ne distram impreuna desenand dragoni. Timpul trecea asa frumos incat parca vedeam cum aripile lor se desprind din picturile noastre si se rotesc in aer, pe cand Tamara, fiica mea, radea de cat de vii pot parea jucariile cand esti deschis si le vezi pentru ce sunt cu adevarat! Acest gand m-a facut sa realizez ce om norocos sunt caci ma pot juca, pot explora si pot invata alaturi de Tamara. Apoi, din dorinta de a transmite aceasta experienta tuturor, am realizat impreuna cu fiica mea jocurile de societate Basme si Ograda.”, Radu Arvu, fondator Arvur Games.

Despre Arvur Games

Arvur Games deschide povestea frumoasa a invatarii prin joc, printr-un concept unic si usor de abordat de copiii de toata varstele.

Ne-am dorit sa livram o experienta prin care cei mici sa se joace, sa se dezvolte, sa participe activ la diferite interactiuni alaturi de adulti si, de ce nu, sa creasca echilibrat. Copiii descopera astfel cai noi de comunicare intrapersonala si isi deschid noi orizonturi, fiind mai siguri pe ei si pregatiti de provocarile mediului in care cresc.

Jocurile de societate au o considerabila aplicabilitate in ce priveste intelegerea si integrarea valorilor personale a copiilor, fapt tot mai necesar in societatea in care traim. De asemenea, jocul are o influenta pozitiva asupra memoriei pe termen scurt, care este esentiala in realizarea lucrurilor pe care le avem de facut. Joaca este cea mai accesibila cale in comunicarea parinte – copil, fapt pentru care ne-am decis sa acordam acesteia o atentie deosebita, iar pentru aceasta am gasit un mod inedit si abordabil pentru micutii cu chef de joaca.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Intemeietorul statului dac a fost Burebista.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce uni oameni se nasc negri?
Ptr. ca barza era in concediu si i-a adus cioara.

› vrei mai mult