Opereta "Hapciu in Re Major", in avanpremiera la "Barbierul din Sevilla"

26 martie 2019, 14:11

Figaro, Figaro, Figaro

Pe 29, 30 si 31 martie, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), ii invita pe cei mici sa urmareasca spectacolul de opereta "Hapciu in Re Major" dupa opereta "Mam’zelle Nitouche" de F. R. Herv
e. Spectacolul este regizat de maestrul Cristian Mihailescu, sub conducerea muzicala a lui Gheorghe Iliuta, scenografia este realizata de Andreea Koch, iar coregrafia de Catalin Caracas. Ultimele bilete disponibile la cele cinci reprezentatii ale spectacolului din Sala Mare pot fi achizitionate din reteaua bilete.ro.

Tot la Sala Mare, pe 12 aprilie, copiii, alaturi de parintii lor, sunt asteptati la un nou spectacol in premiera. Este vorba despre opera "Figaro, Figaro, Figaro", o adaptare dupa "Barbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, una dintre capodoperele muzicii universale. Asa cum i-a obisnuit deja pe iubitorii OCC, maestrul Cristian Mihailescu pregateste, cu aceeasi dedicare si pasiune pentru arta, alaturi de talentatii artisti ai Operei Comice, un spectacol care promite sa ii surprinda pe cei mici si sa ii introduca in fascinanta lume a muzicii clasice.

Barbierul din Sevilla este cea mai cântata opera comica din repertoriul belcanto-ului italian. Practic nu exista scena a lumii care sa nu o monteze, datorita muzicii exceptionale a lui Rossini, dar si a subiectului lui Beaumarchais. Iata doua ingrediente care fac ca ea sa aiba zeci si sute si mii de montari in toata lumea. Vrem ca prin Barbierul din Sevilla sa-i facem pe copii sa se indragosteasca de muzica, sa se indragosteasca de opera, de frumusetea operei, de frumusetea spectacolului muzical in general, care are, in acelasi timp muzica, proza, arhitectura decorurilor, costume, lumini. Sa se indragosteasca de spectacolul muzical in general, de opera in special, sa se indragosteasca de frumusetea vocii umane si sa se indragosteasca de Opera Comica pentru Copii", a declarat maestrul Cristian Mihailescu, regizorul spectacolului.

Weekend-ul acesta explorati, alaturi de Nino, istoria muzicala a Londrei!

Pe 30 si 31 martie, Nino, personajul preferat al copiilor, este ghidul celor mici in calatoria in istoria muzicala a Londrei. Micii aventurieri vor avea ocazia sa asculte arii din opera "The Telephone" de Gian Carlo Menotti, din musicalul "My Fair Lady" de Frederick Loewe, musicalul "West Side Story" si opereta "Candide" ale compozitorului Leonard Bernstein, dar si o arie din celebrul musical "The Phantom of the Opera" de Andrew Lloyd Webber. Concertul-lectie "Cu Nino la Londra", care se va desfasura la Salonul Mozart, este primul spectacol prezentat in limba engleza la Opera Comica pentru Copii.

Povestea "Harap Alb" continua la Sala UnderGrant

Tot in acest weekend, 30 si 31 martie, povestea lui "Harap Alb", spectacolul de teatru inspirat din povestea lui Ion Creanga, continua la Opera Comica pentru Copii. Lupta dintre bine si rau are loc chiar pe scena Salii UnderGrant, sâmbata si duminica, de la orele 10:00 si 12:00. Biletele se pot achizitiona din reteaua bilete.ro. Dupa spectacol, micii iubitori ai povestilor lui Ion Creanga au ocazia sa isi testeze cunostintele despre Harap Alb in cadrul jocului Escape Room. Camera aranjata ca in povestea feciorului de imparat ofera o experienta unica fiecarui copil care trebuie sa fie atent la detalii, sa caute si sa desluseasca indiciile, alaturi de echipa sa, pentru a reusi sa iasa din camera in cel mai scurt timp.

Primavara Jocurilor si Portile deschise la Atelierele Micul Artist

Primavara este momentul potrivit pentru jocurile in aer liber. Opera Comica pentru Copii va invita, sâmbata si duminica, de la 11:00 la 19:00, respectiv 11:00 – 17:00, in Gradina OCC pentru a petrece timp pretios impreuna cu familia. Echipa OCC a pregatit pentru cei mici board games-uri, activitati recreative in cadrul Aventura Park, foto corner, food court si multe alte surprize.

Tot in acest weekend, cei mici vor avea ocazia sa participe gratuit la o serie de ateliere distractive in cadrul programului "Portile Deschise la Atelierele Micul Artist". Sâmbata, 30 martie, de la 12:00 la 14:00, copiii pot participa la Atelierul de Step sau Atelierul de benzi desenate, iar duminica, 31 martie, sunt asteptati la Atelierul de Cor, de la 12:00 la 14:00, si apoi la Laboratorul de Papusi, intre orele 14:00 – 16:00.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. in anul 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Castelul din Heidelberg a fost denumit "cea mai pitoreasca ruina a Germaniei".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un profesor discuta cu Bula:
-Bula conjuga verbul a merge!
-Eu merg, tu mergi....
-Mai repede, Bula!
-Eu fug, tu fugi...

› vrei mai mult