Cultura generala

Coca Cola a fost la inceput verde.

› vrei mai mult

O noua serie de evenimente MyAntipa debuteaza in acest weekend

17 octombrie 2019, 08:32 | afisari: 130

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si BRD – Groupe Societe Generale anunta o noua serie de evenimente, in cadrul proiectului MyAntipa.MyAntipa este un demers de educatie moderna interdisciplinara, in care stiinta, arta, lectura si dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de invatare publicului larg. Proiectul initiat de BRD, in cadrul unui parteneriat cu Muzeul Antipa, este realizat in colaborare cu scriitoarea si managerul cultural Svetlana Carstean, cunoscuta pentru multiple initiative culturale si educative.

Seria de evenimente MyAntipa incepe cu "Incubatorul de lectura", un atelier dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani. Workshop-ul va avea loc sambata, 19 octombrie, si duminica, 20 octombrie, incepand cu ora 13.00, in Sala Atelier de la etajul muzeului.Exploram, ca de fiecare data, lumea prin intermediul cuvintelor si povestilor, iar expeditiile, vanatorile si prieteniile ne vor face sa privim in noi moduri viata secreta, invizibila a naturii, pornind de la cartile lui Jonathan Franzen, Sjon si Antoine de Saint-Exupery.

Miercuri, 23 octombrie, de la ora 18.00, "Intersectiile de la Antipa" vor avea invitati speciali: Alexandra Stratan, Mara Dinu, Andrei Radu Raducu si George Popovici, tinerii cercetatori voluntari din cadrul Muzeului Antipa. Toti cei patru s-au atasat de echipa de specialisti ai muzeului de la varste mici si au continuat sa invete si sa cerceteze in mod constant, fiecare in domeniul sau specific, scriind si articole in reviste de specialitate. Invitatii vor putea sta de vorba cu George Popovici despre taxonomie clasica, in cadrul grupului scolopendrelor, iar cu Andrei Radu Raducu, Mara Dinu si Ana Alexandra Stratan vor avea posibilitatea sa discute despre tehnici de biologie moleculara aplicate in cadrul laboratorului Muzeului. Cei patru voluntari ne vor molipsi cu entuziasmul lor si ne vor impartasi experintele traite alaturi de o echipa de cercetare si cum aceste trairi au dezvoltat vocatii sau pasiuni ce ii vor insoti o viata.

Joi, 24 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc un tur special al muzeului, ghidat de Lea Rasovszky, in cadrul caruia Muzeul Antipa va fi prezentat prin ochii unei artiste vizuale cu un imaginar unic, ludic, plin de sarcasm si empatie totodata. Personajele sale contureaza, de multe ori, o iconografie a particularitatilor psiho-sociale, iar parte din creatiile sale sunt expuse in galeria Mobius. in 2016, a fost co-fondator al Asociatiei MATKA, un proiect non-profit prin care artistii sunt incurajati sa ia parte la actiuni sociale, cum ar fi ateliere artistice pentru copiii defavorizati sau reamenajarea centrului de zi pentru copii "Eu si prietenii mei", din Bucuresti. Turul se va incheia cu un dialog de-a lungul caruia vizitatorii vor descoperi care e semnificatia unui astfel de muzeu pentru un artist vizual, ce tip de resurse de inspiratie si cunoastere ii poate oferi Muzeul Antipa unei tinere pictorite care-si numea, la un moment dat, momentele importante ale carierei "Insectarul Lea R". in acel insectar, vor calatori si cei care se vor alatura tinerei Lea Rasovszky, pentru a admira etapele si exuviile.


MyAntipa

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate