Noutatile editurii Cartea Copiilor la Bookfest 2019

24 mai 2019, 14:58

Cartea Copiilor la Bookfest 2019

Editura Cartea Copiilor isi
asteapta cu drag cititorii si prietenii la Salonul International de Carte Bookfest, editia a XIV-a (29 mai - 2 iunie), in pavilionul B2 al Romexpo. Miercuri, joi si duminica, Salonul de Carte este deschis intre orele 10:00 si 20:00, iar vineri si sambata programul se prelungeste pana la 21:00. Editura Cartea Copiilor va avea peste 100 de titluri disponibile la standul sau, ce vor beneficia de reduceri de 25-30%.
 

Printre noutatile absolute ale editurii pe care cititorii le vor descoperi la Bookfest 2019 se numara:

"Jurnalul din cutiile de chibrituri", de Paul Fleischman, cu ilustratii de Bagram Ibatoulline: Aflata in vizita la strabunicul ei, o fetita gaseste o colectie neobisnuita de cutii de chibrituri. in fiecare cutie se afla o amintire si o poveste: un sambure de maslina, o agrafa, un bilet la meci, cateva litere de plumb folosite pe vremuri in tipografii si multe alte lucruri pe care strabunicul le-a adunat inca de cand era copil pentru a nu-si uita satul sarac din Italia unde s-a nascut, calatoria cu familia spre America si anii de greutati si lipsuri traiti ca imigrant. Mai multe detalii aici.

 

"Plimbarea domnului Pleasca", de John Burningham: Domnul Pleasca pleaca la plimbare cu barca si toata lumea vrea sa vina cu el. Nu e prea mult loc, dar daca pasagerii sunt intelegatori, va fi o plimbare frumoasa si linistita pe rau. Dar... daca nu?

 

"Vesta soricelului", de Yoshio Nakae, cu ilustratii de Noriko Ueno: Un soricel are o vesta noua, tricotata de mama lui. E rosie si ii sta foarte bine cu ea. Atat de bine, incat vor si altii s-o probeze: rata, maimuta, foca, leul, antilopa, chiar si elefantul. S-o probeze, de ce nu? Ce s-ar putea intampla?

 

"Superiepure", de Stephanie Blake: A fost odata un Superiepure. Cand mama ii spunea: "Ce-ai de gand sa faci azi, iepurasul meu?" el raspundea: "Mami, zau asa, eu nu sunt un iepuras. Sunt Superiepure! Superiepurii prind banditi, doar stii foarte bine!". Dar pana si Superiepure are nevoie uneori de mamica lui.

 

Cartea Copiilor va prezenta la standul sau si celelalte noutati ale primaverii: "Chemarea marilor" de Ali Mitgutsch, "asta e al meu" de Michen Van Zeveren, "O casa mai mica decat o cutie" de Julia Donaldson, cu ilustratii de Axel Scheffler, si "Ghici cat de mult te iubesc" de Sam McBratney, cu ilustratii de Anita Jeram, intr-o noua editie cartonata integral.

 

 In standul sau, editura Cartea Copiilor va organiza trei sesiuni de lectura, insotite de ateliere creative, realizate de Brandi Bates, fondatoarea Citim impreuna Romania:

 

  1. Sambata, 1 iunie, la ora 12:00 – citim impreuna din cartile "Plimbarea domnului Pleasca" si "Vesta soricelului";

  2. Sambata, 1 iunie, la ora 15:00 – citim impreuna din cartea "Jurnalul din cutiile de chibrituri";

  3. Duminica, 2 iunie, la ora 10:00 – citim impreuna din cartea "Plimbarea domnului Pleasca".

 

Vizitatorii standului Cartea Copiilor vor putea participa si la o tombola, unde vor avea sansa de a castiga unul dintre cele cinci premii a cate trei carti la alegere, expediate gratuit de editura la sfarsitul targului. 

Anul acesta, invitatul de onoare al Bookfest este Marea Britanie. Literatura britanica este reprezentata din plin si la standul editurii Cartea Copiilor, prin cartile unor autori emblematici precum Julia Donaldson, John Burningham, Michael Rosen, Marin Waddell, Sam McBratney sau Jill Murphy.


Intrarea la Bookfest este libera.

 

Despre editura Cartea Copiilor

 

Cartea Copiilor, prezenta de 12 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii. De la inceput, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizatoare de drum prin initiativa curajoasa de a publica pentru prima data in limba romana unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universala pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, in premiera, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís si multi altii. De altfel, Cartea Copiilor isi propune sa traduca cat mai multe titluri din literaturi mai putin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeza, finlandeza sau japoneza.

 

Prin alegerea cu grija a titlurilor, autorilor si ilustratorilor, Cartea Copiilor incurajeaza lectura de la o varsta frageda, educarea gustului literar si construirea unei culturi vizuale complexe, alaturi de stimularea creativitatii si a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Japonia a fost prima tara din lume atacata cu arme nucleare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi naufragiati au reusit cu greu sa ajunga pe o insula pustie.
- Suntem pierduti!
- Nu-ti face griji, ne gasesc ei!
- Crezi?
- Sunt sigur! Am datorii de peste 100 de milioane de dolari!

› vrei mai mult