Cultura generala

Apa fierbinte ingheata mai repede decat cea rece.

› vrei mai mult

Norme de lege: Cand se va considera bullying la scoala

30 ianuarie 2020, 10:56 | afisari: 96

Bullying

Legea bullying-ului a intrat in vigoare in noimbrie 2019. Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a pus in dezbatere publica si normele de aplicare ale legii, printr-un proiect de hotarare de Guvern.

Pentru a putea fi pus in aplicare, proiectul are nevoie de adoptarea Guvernului si de oficializare. Acesta stabileste tipurile de actiuni ce se pot manifesta in mediul scolar si care vor putea fi incadrate in categoria bullying-ului. Este vorba de actiuni de bullying intre elevi, intre profesori si elevi, intre parinti si elevi (in spatiul scolii) si intre parinti si profesori (de asemenea, in spatiul scolii), scrie avocatnet.ro.

Proiectul defineste si formele de bullying, indiferent de tipul acestuia (verbal, emotional/nonverbal, fizic, relational – inclusiv sexual, deposedare de bunuri sau electronic - cyber bullying).

Ce actiuni intra in categoria bullying-ului la scoala

In categoria bullyng intra

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate