NexT Kids - ziua copiilor si a jocurilor la NexT

19 iunie 2017, 09:15

Festivalul International de Film NexT (22-26 iunie) gazduieste pentru cel de-al 8-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu varste între 4 si 10 ani. În mod similar editiilor anterioare, proiectia filmelor va fi urmata de jocuri derivate din temele si personajele scurtmetrajelor proiectate.

NexT Kids va avea loc sambata, 24 iunie 2017, la Cinema Elvira Popescu de la Institutul Francez. Proiectiile vor începe la ora 10.30, respectiv 11.30, iar pretul unui bilet este de 10 lei. Biletele au fost puse în vanzare pe Eventbook.ro.

 

Filmele din programul de anul acesta, 8 scurtmetraje din Israel, Spania, Belgia, Franta, Rusia si Elvetia, ne povestesc fara cuvinte, dar cu inventivitate, gratie si umor despre catei-cosmonauti, baieti în crestere, tinere creatoare de anotimpuri, despre vanitatile copitatelor, istoria umanitatii, calatorii imaginare si plante elastice!

 

Micutii spectatori, dar si adultii ce-i însotesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri si tehnici de desen, animatie, sunet si montaj, de magia salii de cinema si de timpul petrecut împreuna, dupa proiectie, în curtea Institutului Francez, recompunand momente sau imagini din Filmele NexT Kids:

 

Plastilinosul
Israel, 2015, 3’

Regizor: Dvir Bravda

Plastilinosul este o creatura din acelasi material elastic ca mediul fantastic în care traieste. Desi comportamentul salbatic, amuzant si copilaresc îi aduce adesea necazuri, personajul demonstreaza ca orice este posibil atunci cand îti folosesti imaginatia!


Plastilinosul


Aport!
Israel, 2016, 4’

Regizor: Alon Richter

Aport! este un scurtmetraj de animatie clasica, o poveste despre loialitate, despre un caine si stapana sa.

 

Tis
Franta, 2016, 9’

Regizor: Chloé Lesueur

O foaie de hartie. Conturul unui personaj prinde forma. Este Tis. Încearca sa se extraga, dar ramane cu picioarele înfipte în foaie. În departare, un grup de personaje similare.


Tis


Arpegiu
Spania, 2016, 6’

Regizori: Adriana Uriguen Garcia, Pablo Perez

Tatal si fiul sunt nedespartiti, pana cand adolescenta creeaza ceva probleme a caror rezolvare apare sub forma unor arpegii cantate împreuna la pian.


Arpegiu


Toamna
Franta, 2016, 3’

Regizor: Helene Letourneur

În atelierul anotimpurilor a venit Toamna. E momentul sa-si foloseasca instrumentele si puterile magice asupra machetei planetei pamant.

 

Marele buuum
Rusia, 2016, 4’

Regizor: Marat Narimanov

Totul porneste cu începutul începutului. si lumea noastra la fel. Teoria evolutiei, povestita în doar patru minute.

 

La reverdere, Balthasar
Elvetia, 2016, 10’

Regizor: Rafael Sommerhalder

O sperietoare, o furtuna, un picior rupt. Sunetul evocator al unei scoici. Plecare. Definitiva.

 

Scarta-scarta
Belgia, 2015, 4’

Regizor: Iris Alexandre

Un magarus pofticios si un calut cochet versus un iepure viclean si un bursuc obraznic: începe fugareala, ritmata de muzica balcanica a cvartetului belgian Zakouska.


NexT Kids este imaginat de actrita Ozana Oancea care se ocupa în fiecare an si de selectia filmelor. “Pentru multi copii, NexT Kids înseamna prima intrare în sala de cinema. Pentru ei si pentru cei putini mai mari, încercam sa lasam o impresie care sa devina o amintire. Fie ea Balthasar sau Buuum-ul sau un Arpegiu, îmi doresc ca amintirea asta sa îi faca sa mearga apoi, adolescenti sau adulti, la filme si la festivaluri” adauga Ozana Oancea.

 


Festivalul International de Film NexT este organizat de Societatea Culturala NexT cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Institutului Cultural Roman. Cea de-a 11-a editie va avea loc între 22 si 26 iunie la Bucuresti iar abonamentele si biletele pentru cateva dintre sectiunile festivalului au fost deja puse în vanzare pe Eventbook.ro.

Parteneri media NexT Kids: Cinemagia, Clopotel.ro, Sfatul Parintilor, Cooltura Mall, Cinema Rx.


Afis NexT Kids

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Arbaleta era o arma pentru lasi. Astfel, ea a fost interzisa prin Conciliul de la Lateran din anul 1189.

› vrei mai mult

Bancul zilei

doamna profesoara le spune elvilor sa invete primele 3 litere ale alfabetului.Bula se duce acasa si uita ca trebuie sa invete.A doua zi la scoala:bula zi-mi alfabetul;strula din spate il inteapa cu un ac.bula :a;bravo bula i-a zi si a doua litera;Strula din spate:Bula cum face oaia?Bula:be;bravo bula i-a zi care e a tria litera?Strula din spate:Bula,Bula?Bula :ce? Asa a invatat bula alfabetul!

› vrei mai mult