Mai mult decat un joc!

16 iunie 2017, 13:13

Dribleaza, paseaza, suteaza si... gol! Fotbalul este elementul central al 11 (“Unsprezece”), noul serial de la Disney direct din Argentina, care prezinta întreaga experienta a fotbalului de la antrenamente de înalta calitate la aptitudinile înnascute ale copiilor care joaca în cadrul unui institut sportiv de prima clasa. Stam de vorba cu actorii din noua serie într-un interviu exclusiv din studiourile Disney din Buenos Aires pentru a-i întreba de ce fotbalul este atat de important în 11 – si printre atatia pusti din ziua de azi …

11

Vrem cu totii sa stim ce credeti despre fotbal, care are un rol central în 11. Ne puteti spune parerile voastre?

Lucas Minuzzi [care îl interpreteaza pe Pablo Espiga]: “Suntem cu totii pasionati de fotbal. Este un sport pe care îl iubim si îl jucam cu pasiune. Suntem pasionati de fotbal indiferent daca îl jucam pe PlayStation sau Xbox, sau daca suntem pe teren sau doar lovim mingea de la unul la celalalt sau cand urmarim un meci pe stadion. Suntem foarte pasionati de fotbal.”

 

Este ceva obisnuit pentru copiii din Argentina si America Latina?

Juan Bautista Herrera [care îl interpreteaza pe Leo Palacios]: “Da, este ca si cum respiram fotbal de la nastere si pe tot parcursul vietii noastre.”

 

Sunteti cu totii actori si, din cate spuneti, sunteti înnebuniti dupa fotbal. Cum este pentru un actor sa primeasca un rol într-un serial în care în centru se afla ceva ce iubiti atat de mult?

Paulo Sánchez Lima [care îl interpreteaza pe Mariano Galo]: “Ca actori, participam la auditii pentru multe reclame si seriale, dar este prima data cand am fost distribuiti sa jucam într-un serial despre fotbal. Este complet diferit. Cand am auzit ca serialul prezinta o echipa de fotbal, mi-am spus ‘Wow! Interpretez un rol si joc si fotbal.’”

 

Cum este sa joci fotbal în serial?

Juan Bautista [Leo Palacios]: “Uitam ca interpretam un rol! Cand pierdem un joc si avem parte de un discurs de încurajare, uitam ca suntem actori. Simtim pasiunea fotbalului în corpurile noastre, individual si ca o echipa.”

 

Ati mai jucat fotbal sau ati învatat cum sa jucati special pentru a face parte din serial?

Luan Brum [care îl interpreteaza pe André "Dedé" Duarte]: “Am învatat sa joc cand eram mic. Tatal meu a jucat fotbal de sala cu patru jucatori, un sport care se joaca în interior pe un teren din lemn. Ma jucam mereu cu el. Îmi place sa joc fotbal, mereu mi-a placut.”

 

A intentionat vreunul dintre voi sa intre în liga profesionista?

Juan David Penagos [care îl interpreteaza pe Ricky Flores]: “Eu m-am gandit la asta, dar nu de la început. Am început sa fiu actor de la varsta de patru ani în Mexic, mergand pe urmele tatalui meu care este tot actor. Asa ca nu am avut parte de prea mult antrenament în fotbal cand eram mic. Dar în timp a început sa-mi placa. Mama mea este din Columbia, iar bunicul meu a fost jucator de fotbal în Columbia la acea vreme si era bine cunoscut acolo. De fiecare data cand mergeam în Columbia în vacanta, ceea ce se întampla des, îmi îmbunatateam jocul jucand cu verisorii si unchii mei. Bunicul meu m-a învatat cum sa lovesc mingea, cum sa o opresc, cum sa joc daca vreau sa devin profesionist. Am crescut în acest fel si am ajuns sa iubesc fotbalul si sa încerc sa devin un jucator profesionist.”

 

Ce te-a oprit?

Juan David [Ricky Flores]: “La un moment dat, a trebuit sa aleg între a fi un bun actor sau a juca fotbal profesionist. Am ales actoria, care este o cariera care mi-a placut dintotdeauna. Însa fotbalul este hobby-ul meu preferat, iar faptul ca am primit un rol în 11 este un vis devenit realitate. Interpretez rolul unui pusti al carui vis este sa devina jucator de fotbal!”

 

În serial, toti jucatorii au sansa de a deveni jucatori profesionisti?

Tomás Blanco [care îl interpreteaza pe Valentino Toledo]: “Nu toata lumea. Dar asta este partea frumoasa a serialului: exista o diversitate de personaje. Copiii care sunt buni la fotbal se vor identifica cu cei din echipa care sunt buni, iar cei carora le place sa joace în aparare, se vor identifica cu aparatorii din echipa. Cei care nu sunt prea buni la fotbal se vor identifica cu personajele de acest fel. Sunt multe personaje si multe perspective. De aceea, multi copii vor gasi numeroase elemente cu care se vor identifica atunci cand vor urmari serialul.”

 

Ce pot face jucatorii care nu devin profesionisti dupa ce termina liceul?

Javier Eloy Bonano [care îl interpreteaza pe Joaquín Costa]: “Joaquín Costa adora fotbalul. El este o enciclopedie de informatii din fotbal. stie foarte multe. Dar nu este un bun jucator de fotbal. Asa ca va cauta o metoda diferita pentru a ramane implicat în acest sport pe care îl iubeste atat de mult. Se va specializa în jurnalism sportiv. Vrea sa devina un comentator, asa ca vom vedea daca acest lucru chiar se îndeplineste, pe parcursul serialului.”

 

Ati avut parte si de momente amuzante?

Lucas [Pablo Espiga]: “Momente hazlii se întampla tot timpul. Regizorul spune ‘Actiune,’ tu pasezi mingea, iar celalalt jucator nu alearga la timp.”

Juan Francisco Cabrera [care îl interpreteaza pe Daniel Grazzia]: “A fost un moment în care o drona a cazut pe teren, iar regizorul a strigat ‘Taie!’ dar noi nu l-am auzit. Eram atat de prinsi în jocul de fotbal încat am continuat sa jucam.”

 

Nu uitati sa urmariti serialul 11 din 19 iunie, de luni pana vineri la ora 20:00 la Disney Channel.

Mariano González

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cravatele au fost raspandite ca si accesoriu de moda in secolul al 17-lea de catre soldatii croati; in 1667, in timpul domniei lui Louis al XIV-lea al Frantei, un regiment special a fost format si denumit dupa croati: Cravatele Regale. Noul articol de moda, purtat - a la Croate - a fost adoptat de catre oamenii din Paris. Curand, expresia a devenit baza noului cuvant francez - cravate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O pisica fugarea un soarece.Acesta intr-un final s-a acuns intr-o gaura .Dupa un timp vrand sa iasa ,soarecele a auzit niste latraturi.\"Huh e doar un caine\"isi spuse el si iesi afara.Dar ppisica se repezi la el si-l prinse spunandu-i:Vezi ce bine e sa stii limbi straine?

› vrei mai mult