Karpatia Horse Show 2018

28 septembrie 2018, 10:20

Trei zile de competitie, aventura si dischis pe Domeniul Cantacuzino de la Floresti!


Cea de-a cincea editie
Karpatia Horse Show se va desfasura între 28 si 30 septembrie pe spectaculosul Domeniu Cantacuzino din Floresti, îmbinand ca în fiecare an maretia patrimoniului cultural architectural cu eleganta sportului ecvestru care îsi gaseste cadrul ideal în parcul de 120 hectare, creat pentru vanatoare si calarie.

Karpatia Horse Show 2018

CE ESTE KARPATIA HORSE SHOW?

Karpatia Horse Show
este un eveniment hipic unic în sud-estul Europei, care îmbina doua concursuri international de nivel 3*: Concurs Complet International 3* (CCI 3*) si Concurs International de Atelaje cu doi cai 3* (CAI 3*).

Alaturi de aceste competitii de înalt nivel, evenimentul va prezenta si alte concursuri internationale si nationale pentru discipline variate, show-uri ecvestre si activitati multiple, menite sa competeze o atmosfera vibranta.

Concursul Complet, competitia definitorie a evenimentului, se compune din trei probe care se desfasoara în decursul a trei zile: dresaj, cross-country si sarituri peste obstacole, facand apel la o multitudine de aptitudini, atat din partea calaretului, cat si din partea calului (care de cele mai multe ori este antrenat pentru toate trei probele): maiestrie, disciplina, rezistenta, viteza.
Cel mai intens moment al
Concursului Complet este proba de cross-country. Aceasta proba se desfasoara în a doua zi (sambata) pe o distanta de 3 kilometri cu obstacole fixe care reproduce cele din natura: buturugi, balti, bariere, santuri, movile, rape. Pentru a urmari proba de cross-country, publicul trebuie sa se deplaseze pe tot traseul pe care îl parcurg calaretii, plimbandu-se de la un obstacol la altul, pentru a putea vedea cel putin un concurent, evoluand în dreptul fiecaruia dintre ele. Alternativ, spectatorii pot, de asemenea, alege unul dintre cele mai spectaculoase obstacole – de obicei apa- instalandu-se în preajma lor pentru a vedea cum evolueaza diferitii calareti. Plimbarea de la un obstacol la celalalt este libera, cu conditia de a respecta comenzile oamenilor de ordine care delimiteaza parcursul calaretilor.

Urmarind participantii la aceasta proba, veti putea admira mareata ruina a “
Micului Trianon” care domina întregul domeniu prin romantismul ei. Palatul, care avea ca model doua bijuterii ale arhitecturii franceze din secolul XVIII (Micul si Marele Trianon de la Versailles), a fost cladit la începutul veacului trecut de catre proprietarul domeniului, Gheorghe Grigore Cantacuzino, descendent al celebrei familii bizantine care a dat Romaniei, de-a lungul timpurilor, domnitori si oameni politici. Proiectul edificiului a fost realizat de catre marele architect roman Dimitrie Berindey.

KARPATIA HORSE SHOW 2018
Competitiile ecvestre se bucura la aceasta editie de participare record. Peste 150 de cai s-au înscris în concursurile si activitatile ecvestre de anul acesta.

În cadrul
Concursului Complet International va participa, în premiera, un calaret din Irlanda, Michael McAffin, în timp ce britanica Roo Fox va încerca si anul acesta sa îsi pastreze suprematia la CCI3*, proba la care va participa cu 4 cai, care a calatorit dintre Marea Britanie spre Romania.

Spencer Sturmey
, comentatorul nostru, invitat special, care a comentat în decursul timpului competitii international de renume din Marea Britanie ca cele de la Burghley, Blenheim sau Hartpury va da o nota speciala de dynamism spectacolului.
Ceilalti comentatori care vor antrena publicul în atmosfera evenimentului sunt: Ionut Popescu si Emil Mitrache pe arena secundara.

CONCURSUL DE ATELAJE SI ALTE COMPETITII

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ecvestre care au, de asemenea, loc în aceste trei zile este
Concursul International de Atelaje cu 2 cai, disciplina la care Romania este în Top 10 Mondial care va fi completat de un Concurs Demonstrativ de atelaje cu 4 cai si un moment de maestrie surpriza.

Pe arena secundara vor avea loc competitii ecvestre de working equitation, o disciplina nou aparuta pe firmamentul sporturilor ecvestre, ce îmbina elemente de dresaj ecvestru cu cele de îndemanare în a conduce calul peste obstacole, cat mai naturale. Aceasta aminteste de stilul de calarie si lucru al fermierilor spanioli si portughezi.

ALTE ACTIVITATI SI ATRACTII

În afara Concursului Complet, anul acesta cel mai asteptat spectacol al
Karpatia Horse Show va fi cel de dresaj natural sustinut de maestrul Miron Bococi, în doua acte, care vor avea loc pe 29 si 30 septembrie! Invitatul nostru special, supranumit si vrajitorul de cai, va purta caii Feeling, Bruce si Talisman în stari greu de imaginat!

Pe toata durata celor trei zile, spectatorii vor putea face plimbari pe jos sau cu bicicleta în parcul de 120 de hectare si pe aleea strajuita de castani care urmeaza cursul raului Prahova sau se vor putea initia în arta calariei prin plimbari de agrement cu cai si ponei; vor avea parte de “senzatii tari” în zona Aventura Park, unde pot experimenta traversarea cu tiroliana, bungee-jumping, tir cu arcul sau pot închiria biciclete mountain-bike.

Copiii vor putea participa la ateliere creative, unde vor experiementa pictura, olaritul, cusaturile romanesti, confectionarea de jucarii din lemn.

De asemenea, duminica, 30 septembrie publicul este invitat sa participle la o parada a elegantei, unde doamne, domni si copii se pot inscrie pentru a defila alaturi de cele mai spectaculoase masini din
Clubul Morgan Sports Car Romania si de proprietari ai celor mai frumoase exemplare ale diferitelor rase de ogari.

În cadrul acestei parade,
DeCorina Hats va lansa colectia de palarii “Warriors”, ce va transmite în culori vibrante povestea personajelor istorice sau de legenda care au inspirat-o pe Corina Leca sa îsi urmeze visul. Defilarea pe podium va fi, de fapt, calare, iar modele vor fi campioni internationali si concurenti în probele de echitatie.

În premiera, la
Karpatia Horse Show va fi amenajata si o zona dedicata elegantei vestimentare, unde îsi vor expune hainele si accesoriile designeri romani! Spatiul este completat cu o zona artizanala ampla cu obiecte hand-made, realizate din piele, materiale ecologice, tesaturi, precum si palarii elegante sau cosmetic pentru barbati, dar si o zona de grooming.

În acelasi cadru, spectatorii vor beneficia de o terasa de pe care se vor transmite live concursurile si show-urile ecvestre, iar brand-uri cunoscute propun o experienta culinara deosebita.

Spatiul VIP a fost extins pentru a gazdui spectatori, parteneri si evenimente private. Cei ce vor achizitiona bilete pentru aceasta zona vor beneficia de o vedere panoramica asupra concursurilor si show-urilor din cadrul evenimentului, de propuneri gastronomice special gandite împreuna cu partenerii evenimentului, precum si de alte facilitati gratuite în interiorul cortului.

O MISIUNE PATRIMONIALA

Domeniul Cantacuzino este administrat de Fundatia Cantacuzino Floresti în scopul punerii în valoare si consolidarii ruinei Micului Trianon, si a celorlalte componente arhitecturale ale acestui domeniu, clasat monument istoric de importanta naturala: cascada de la poalele ruinei, turnul de apa si portile monumentale.

Cumparand un bilet sau un abonament pentru cele trei zile ale evenimentului, participate si dumneavoastra la acest efort!
Biletele se pot rezerva aici:
https://www.bilete.ro/karpatia-horse-show/karpatia-horse-show-28-sep-2018/

În zilele de desfasurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singura zi se pot achizitiona de la punctele de acces, în incinta Domeniului Cantacuzino din Floresti, Prahova.

Mai multe detalii legate de program si de la editiile anterioare si ce va urma, gasiti pe:
http://show.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficiala de Facebook: https://www.facebook.com/karpatiahorse/ si Instagram: https://www.instagram.com/karpatiahorseshow/

Sponsorii evenimentului
: Pluriva, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, brutariile Paul, Bic, Gonzales Grup, Michelin, Ipso, John Deere, Metaxa, The Botanist, Otto, Zetea, Viking Pruszynski
Organizatori: Domeniul Cantacuzino, Cross Country Farm si Rumor Production
Parteneri: Pentru Cai, Muntenia, Simar Metrologie, MSL Logistic
Eveniment realizat cu sprijinul: FER, FEI, Consiliul Judetean Prahova, Primaria Comunei Floresti – Prahova si Camera de Comert si Industrie Prahova
Parteneri Media: Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Historia, National Geographic, Casa Lux, Business Review, Observator Cultural, Times New Roman, Iqads, 24Fun, academiabarbatilor.ro, Transilvania Business, observatorulph.ro, campinatv.ro, bestfm.ro, VP TV, Qbebe, copilul.ro, clopotel.ro, suntparinte.ro, parinti.com, kidmagia.ro
Proiect realizat cu sprijinul
Consiliului Judetean Prahova si al Primariei Comunei – Floresti, Prahova. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Consiliului Judetean Prahova sau al Primariei Comunei Floresti – Prahova ºi nu implica nici o responsabilitate din partea acestora.

 Afis  Karpatia Horse Show 2018

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 in Australia erau de 10 ori mai multe oi decat oameni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei lilieci stau pe un balcon. Zboara unul si dupa un timp se intoarce plin de sange la gura. Acesta le spune celorlalti doi:
- Ati vazut turma aia de oi?
- Da!
- Nu mai este!
Zboara si al doilea si la fel, se intoarce plin de sange la gura.
- Ati vazut turma aia de vaci?
- Da!
- Nu mai este!
Zboara si al treile si se intoarce plin de sange la gura, apoi zice:
- Vedeti turnul ala de Biserica?
- Da!
- Eu nu l-am vazut!

› vrei mai mult