Jucarii simple si ieftine care atrag copiii mai ceva decat calculatorul si televizorul

29 aprilie 2013, 12:01

Chiar daca pare greu de crezut, jucariile simple si foarte ieftine pot atrage interesul copiilor mai ceva decat gadgeturile de ultima generatie sau jucariile ultramoderne. Profitand de ultimele oferte ale magazinelor de jucarii, nu este nevoie sa investesti sume uriase de bani pentru a distra si binedispune micutii in timpul liber. Tot ce trebuie sa faci  este sa il ajuti sa gaseasca metode creative si interesante de a transforma jucariile simple in cei mai buni parteneri de joaca si amuzament!

Iata cateva jucarii simple  cu rol educativ in dezvoltarea prichindeilor, pe care i le poti cumpara  fara a investi sume impresionante de bani in ele!

Lego

Cei mici se indragostesc rapid de jucariile Lego. Multitudinea de piese cu care vin la pachet si incercarea de a le gasi rostul si a le asambla le transforma rapid in jucariile preferate ale celor mici!
 
Beneficiul este atat de partea copiilor, care-si dezvolta astfel abilitatile motrice fine, cat si de a ta, care scoti din buzunar sume modice pentru a le achizitiona!

Zornaitoare

Zornaitoarele sunt jucariile preferate ale bebelusilor. Pe langa faptul ca au un rol stimulativ in dezvoltarea simturilor, ele sunt colorate in nuante foarte vesele, de care cei mici devin cu usurinta interesati.

Multi parinti gresesc atunci cand investesc sume impresionante de bani in cantitati uriase de jucarii pentru bebelusi. Dupa varsta de un an, acestea devin o investitie dezavantajoasa, deoarece micutii sunt mult prea dezvoltati din punct de vedere fizic si intelectual pentru a mai fi interesati de ele.

Puzzle

La fel ca si lego-urile, puzzle-urile sunt jucariile care stimuleaza rapid interesul copiilor si care le dezvolta indemanarea, creativitatea si spiritul de observatie.  Sunt destul de ieftine, iar daca ai grija sa le introduci in programul lor recreational inca de mici, vor face mai usor o pasiune pentru ele, ajungand chiar sa iti ceara singuri sa le cumperi altele noi.

Masinute

Masinutele sunt jucariile clasice ale copilariei oricarui baietel.  Chiar daca, in epoca moderna, au aparut o multime de tipuri de masinute cu telecomanda, dotate cu functii dintre cele mai sofisticate, variantele clasice, in miniatura, sunt la fel de interesante si atractive pentru cei mici.

Acestea stimuleaza copiii sa le deplaseze manual pe podea, incurajandu-i sa faca astfel miscare fizica. Totodata, ii stimuleaza sa gaseasca tot soiul de alte intrebuintari pentru ele sau metode creative prin care sa le faca sa se deplaseze singure.

Animalute de  plus
 
Animalutele de plus sunt parte din copilaria oricarui prichindel, care gaseste in ele tovarasi de joaca si  prieteni de nadejde, pe care se poate baza, la nevoie. Niciun copil nu ar trebui privat de bucuria de a primi si de a se juca cu plusuri interactive, mai ales ca sunt extrem de accesibile si se gasesc cu usurinta in toate magazinele de specialitate.

Toate aceste jucarii simple si deloc costisitoare, care pot inlocui cu succesul timpul petrecut de copil la calculator sau televizor, se gasesc din abundenta pe site-urile specializate cu astfel de produse, printre care si jucarii.com.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Polenul poate calatori prin aer cca 650 km si poate ajunge la o inaltime de 3000 m.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce a zis Dumnezeu cand a creat al doilea om negru?
- L-am ars si pe asta...

› vrei mai mult