Intalnire cu dinozauri si alte animale preistorice

30 august 2019, 16:08

Scoala de Vara de la Antipa

Sunteti asteptati la o intalnire cu dinozauri si alte animale preistorice, in cadrul ultimului modul de vacanta al
scolii de Vara de la Antipa, sustinut de specialistul muzeului, dr. Tiberiu Sahlean. Cursurile vor incepe luni, 2 septembrie, de la ora 10:15 si vor avea loc in Sala Atelier de la etajul Muzeului.

Se estimeaza ca, in prezent, Pamantul este casa a circa 10 pana la 14 milioane de specii, dar in decursul erelor geologice peste 5 miliarde de specii s-au perindat pe suprafata Terrei, iar 99% dintre acestea au disparut.

In aceasta vara, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ii invita pe tinerii paleontologi la o calatorie in timp, pentru a cunoaste cateva dintre acele animale care nu au supravietuit - de la micutii trilobiti si pana la uriasii dinozauri. Copiii vor putea afla cum s-a schimbat Pamantul de-a lungul timpului, cum continente s-au format si s-au destramat, cum animalele evolueaza si dispar si cum locuri care acum ni se par familiare aratau profund diferit in alte perioade geologice. Spre exemplu, putini oameni stiu ca in perioada de glorie a dinozaurilor, perioada cretacica, tara noastra era reprezentata doar de o serie de insule intr-un vast ocean tropical. O veritabila lume pierduta pe care o putem readuce la viata folosind puterea imaginatiei!

Ca niste adevarati detectivi, impreuna cu coordonatorul cursului, vom folosi descoperirile din stiinta pentru a pune cap la cap istoria primelor 5 miliarde de ani pe planeta Pamant, in acest timp descoperind si animalele care au facut parte din aceasta calatorie - insecte, pesti, reptile, dinozauri si alte grupuri pe care negura timpului le-a dat uitarii. Ce s-a intamplat cu toate aceste animale? Unde au disparut? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile fascinante la care vom putea afla raspunsul participand la ultimul modul al scolii de Vara de la Antipa. 

Inscrierea participantilor se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Atelierele se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani.

Programarile se vor face in ordinea inscrierii, in limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare/ modul este de 180 lei/copil sau 320 lei/2 frati, respectiv 320 lei/ 2 module/participant.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul dulap provine din limba turca.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Sora, de ce ai trezit pacientul?
- Dar, domnule doctor, a uitat sa-si ia somniferul.

› vrei mai mult