Imunitatea la inceput de an scolar. Cum te pregatesti pentru reintrarea in colectivitate

15 septembrie 2017, 11:55

Imunitatea este modalitatea naturala prin care organismul se apara impotriva infectiilor. In cazul in care imunitatea este scazuta, atunci micutii sunt mai vulnerabili in fata infectiilor tractului respirator superior si inferior, dar si in fata altor tipuri de infectii.

Reintoarcerea la scoala creste riscul aparitiei infectiilor respiratorii, deoarece in colectivitate se pot raspandi mai usor. Important este ca parintii sa ia masuri de prevenire din timp, astfel incat micutii lor sa fie sanatosi. Infectiile respiratorii sunt cauzate in 90% din cazuri de virusuri, pentru celelate fiind de vina bacteriile.

Una dintre cele mai importante masuri de preventie contra infectiilor respiratorii este intarirea sistemului imunitar. Astfel, rezistenta la boli a micutilor creste, iar ei nu vor mai raci atat de des.

Cum intaresti imunitatea copiilor

In primul rand, este nevoie sa acorzi o mare importanta alimentatiei copiilor, pentru ca ei trebuie sa se hraneaca sanatos. Este nevoie de un aport suficient de vitamine si minerale, elemente care ajuta la intarirea imunitatii.

Cei mici trebuie sa manance in fiecare zi fructe si legume proaspete, lactate, carne slaba de pasare sau peste, oua. Niciun micut nu trebuie sa sara peste micul dejun si este esential sa evite dulciurile in exces, dar si mancarea de tip fast-food.

Miscarea, mai ales in aer liber, este si ea o parte importanta a unei vieti sanatoase pe care trebuie sa o duca micutii. Asa ca incurajeaza-ti copilul sa practice un sport. Un alt beneficiu adus de sport este prevenirea obezitatii, asociata cu un risc crescut de boli precum diabetul si afectiunile cardiovasculare.

Mai trebuie mentionat si ca lipsa odihnei suficiente scade imunitatea. Un copil are nevoie de mai multe ore de somn, spre deosebire de un adult. Astfel, trebuie sa ai grija ca micutul tau se odihneste suficient.

Nu ii da niciodata copilului tau antibiotice fara reteta!

Cure cu suplimente naturale

In ajutorul parintilor care nu stiu ce sa faca pentru a creste imunitatea copiilor vin si suplimentele alimentare din plante. Echinacea este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le aduce pentru imunitate, fiind unul dintre ingredientele de baza ale suplimentelor naturale pentru imunitate. Pe langa extractul de echinacea, se adauga vitamina C, vitamina D3, zinc.

Fiterman Pharma a creat un produs special destinat intaririi imunitatii copiilor. Este vorba despre Pro Immunity, care se gaseste in forma de sirop, dar si capsule.

 

Pro Immunity

 

Contine tinctura de propolis, extract uscat din fructe de soc, extract uscat de echinacea, vitamina C, extract uscat din fructe de maces, zinc.

Pentru functionarea normala a sistemului imunitar se recomanda administrarea, mai ales in sezonul rece, in cure de 2 saptamani, alternate cu perioade egale de pauza. Doza este de 5 ml pe zi la micutii cu varsta intre 1 si 3 ani, de 5-10 ml zilnic la cei care au intre 4 si 6 ani, in timp ce la copii de peste 7 ani intre 10 si 15 ml pe zi, dar pot fi luate si capsule, cate 2 pe zi.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Romanul Petrache Poenaru este inventatorul stiloului cu pompita.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Prima capcana a geniului:
Nici un sef nu va pastra un subaltern care are dreptate tot
timpul.

› vrei mai mult