Iata cand bataia este rupta din Rai

15 aprilie 2020, 14:26

 Bataie cu perne

Nu stiu daca exista adult in Romania care sa nu fi auzit (ca sa nu zic aplicat) de expresia ca Bataia este rupta din Rai! Adica o chestie care implica violenta, furie si care genereaza frustrare, frica si durere este ceva bun?! 

Las Cezarului ce este al Cezarului: psihologii, pacifistii si, in general, oamenii normali la cap si care reusesc sa isi tina propriile frustrari sub control au argumente foarte puternice prin care taie BATAIA cu doua linii o scot din context si o incuie in cufarul prevazut cu sapte lacate! 

Dar iata ca apare acest articol unde se spune ca BATAIA nu-i chiar asa de rea! 

Adica, oricat de mult suntem impotriva bataii, nu ne putem ascunde sau domoli la nesfarsit frustrarile, furiile si in general partea animalica din noi. Oricat de multa educatie i-am aplica, ea continua sa supravietuiasca in fiecare dintre noi si sa nu ne mire cand, la un moment dat, face poc sau BOOM! tot balonul in care ne-am straduit sa o tinem sub control.

Din toata cercetarea de pana acum s-a ajuns la concluzia ca violenta si furia sunt parte din fiinta noastra si negarea lor este ineficienta, ele fiindu-ne chiar de ajutor in procesul evolutiv si perpetuarea speciei. 

Citez si pe maestrul si educatorul Florian Colceag, care spune despre harjoneala ca “este nu numai arhaic, ci inscriptionat genetic si este jocul descoperirii potentialelor si al activarii acestora. (…) Este si o intrecere cu limite proprii, care, odata avand succes, conduce la mai multa autonomie in relatia cu adultii si in relatia cu mediul. Capata curaj, energie, forta si siguranta de sine.”

Hai sa nu mai intindem coarda stiintei si s-o dam pe practica: cica este un mester de perne la Iasi care a inceput sa umple casele parintilor romanilor cu perne. Unele dintre ele pentru bataie. Cam 16 perne colorate si un sac. Detalii despre ele gasesti aici: https://joli-bebe.ro/shop/cadouri/perne-de-joaca-jocuri-si-bataie-set-16-perne/.

Perne

Sunt pernele copilariei, pentru joaca, bataie, descatusarea emotiilor si a ideilor creative! Si sunt mai bune decat orice joc pe telefon!

Impreuna cu copiii sai, inventatoarea sacului cu perne pentru bataie, joaca si harjoana a facut si o lista cu cel putin 8 jocuri pe care le-a experimentat in sufragerie si afara:

Bataia cu perne: un joc fara reguli. Au invatat ca se pot juca in armonie daca-si feresc fata. si ca, daca unul se dezechilibreaza, este grozav sa-l ajuti sa se ridice, ca sa se continue joaca. Unde? In familie, cu musafirii sau la petreceri!

Aruncarea la tinta: unul din ei sta intr-o parte a camerei, celalalt are toate pernele la el si incearca sa-l nimereasca pe primul. Primul fie sta nemiscat, fie se fereste, fie se ascunde. Jocul se poate juca si simultan, cei doi arunca in acelasi timp pernele unul altuia, doar ca initial pernele sunt impartite in doua. O alta varianta este cand primul incearca sa prinda pernele aruncate. Sau sa le nimerasca cu, sa zicem,  o paleta de tenis.

Aruncarea la cos: ca la baschet, doar ca se foloseste un cos de gunoi / cutie carton / cutie jucarii in care copiii vor incerca sa arunce pernele. La mine a functionat grozav cand am vrut sa le strang si am agatat sacul de un spatar de scaun. Ideea era sa nimereasca deschizatura sacului – si asa au strans si pernele!

Pentru mai multe jocuri intra aici: https://blog.joli-bebe.ro/perne-joc-bataie/ 

Dragii mei, sunt Iuliana, Mester de perne de la Iasi si mi-am dorit ca prin acest articol sa iti ofer o alternativa sanatoasa pentru petrecutul acestei perioade in izolare. O perioada provocatoare pentru toti, cand ne explodeaza frustrarile, furiile si temerile in toate directiile (stiu cum e, ca am avut si eu cateva explozii pana acum).

Motivul numarul 2 pentru care am scris este ca vreau ca sa stii ca exist si ca fac lucruri utile si frumoase pentru voi. Tot ceea ce gasesti pe joli-bebe.ro sau pernegravide.ro este munca mea si a celor 5 angajate.Iimpreuna crestem 13 copii. Avem nevoie ca si tu sa ai incredere in noi si, daca avem ce-ti trebuie, sa ne devii client. Puteam sa fiu mai directa de atat?

Iti multumim si iti dorim sanatate si sarbatori cu bine!

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In timpul marii crize economice care a cuprins Germania la inceputul anilor `20, paritatea dolar - marca ajunsese sa fie 1 la 40 de milioane.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pisica fuge dupa un soricel. Acesta, de frica intra in grajd unde ii spune vacii:
-Te rog ascunde-ma, ma urmareste pisica.
Vaca isi face treaba mare pe soricel, dar acestuia ii ramane coada afara. Vine pisica, vede coada si il mananca.
Morala 1: Nu oricine te baga in rahat iti vrea raul.
Morala 2: Nu oricine te scoate din rahat iti vrea binele.
Morala 3: Daca tot te bagi in rahat, macar baga-te cu totul.

› vrei mai mult