Filmul de animatie "Micul Print", in premiera nationala, la festivalul Kinodiseea

9 noiembrie 2015, 15:51

Filmul de animatie “Micul Print / Le Petit Prince”, ecranizarea celebrului roman francez al lui Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Mark Osborne (care a mai regizat si productia Pixar „Kung Fu Panda”), ajunge pe marile ecrane din Bucuresti, în premiera nationala, la Kinodiseea – Festivalul International de Film pentru Copii, desfasurat in perioada 13 – 22 noiembrie.
Filmul de animatie “Micul Print”, in premiera nationala, la festivalul KinodiseeaFilmul de animatie este o reimaginare adaptata zilelor noastre, dar si un omagiu adus clasicului “Le Petit Prince”, scris in 1942 de romancierul francez Antoine de Saint-Exupéry, care reuseste sa ramâna fidel povestii originale despre confruntarea copilariei cu deziluziile maturizarii si sa atraga in salile de cinema atât copii cât si adulti.

Trailer: https://youtu.be/fEPqgSNLfK8

Considerat drept unul dintre cele mai scumpe filme frantuzesti de animatie realizate vreodata (a beneficiat de un buget de optzeci de milioane de dolari), adaptarea studioului de animatie este regizata de Mark Osborne (de la studiourile Pixar, a regizat si “Kung Fu Panda”), cu un scenariu scris de Irena Brignull (“The Boxtrolls”, studioul Laika) si Bob Persichetti (studiourile Disney, a scris scenariile pentru “Tarzan”, „Mulan” si „Puss in Boots”).
Filmul de animatie “Micul Print”, in premiera nationala, la festivalul KinodiseeaAnimatia in varianta anglofona, care a avut premiera mondiala la Festival de Cannes 2015, prezentata in afara competitiei, beneficiaza de o distributie impresionanta, vocile a numerosi actori celebri dând viata personajelor binecunoscute: Micul Print este Riley Osborne, chiar fiul regizorului, Marion Cottilard personifica trandafirul, sarpele din desert este Benicio Del Toro, vulpea este James Franco, Ricky Gervais este omul care râvneste la aplauzele unui public inexistent, plus alte personaje interpretate de Rachel McAdams, Paul Giamatti, Jeff Bridges, Paul Rudd.

Trecerea naratiunii la zilele noastre se face prin personajul fetitei a carei mama (interpretata de Rachel McAdams) ii controleaza viata in cele mai mici aspecte pentru a o transforma intr-un adult responsabil. Fetita insa se imprieteneste cu vecinul sau, un aviator excentric (Jeff Bridges), de la care afla minunata poveste a micului Print, care rataceste prin desert dupa ce a cazut de pe un asteroid. Adaptarea “Micul Print / Le Petit Prince” surprinde, spre deliciul publicului adult, ideea centrala a operei lui Antoine de Saint-Exupéry de a privi lumea din perspectiva copilului, din care, uneori, ceea ce pare a fi o palarie poate fi, de fapt, un sarpe boa care a inghitit un elefant.

Universul prezentului este redat prin scene de animatie 3D celebre pentru studioul Pixar. Reproducând fidel grafica folosita in desenele originale in acuarela, realizate initial de insusi Antoine de Saint-Exupéry, universul micului Print, in schimb, este redat prin animatie traditionala 2D si tehnica stop-motion. Minutiozitatea cu care au fost create aceste scene stop-motion poate fi comparata cu alte capodopere ale animatiei precum “Fantastic Mr.Fox” al lui Wes Anderson sau “Coraline” al lui Henry Selick.

Filmul 3D va intra pe marile ecrane din Bucuresti si din tara incepând cu 4 decembrie si este distribuit de InterComFIlm Distribution.

Proiectii suplimentare, intre 19 si 22 noiembrie

Kinodiseea isi extinde programul cu proiectii suplimentare in perioada 19 - 22 noiembrie. Programul modificat al festivalului este disponibil pe www.kinodiseea.ro.

Gala de deschidere Kinodiseea are loc vineri, 13 noiembrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie, cu proiectia in premiera a filmului de animatie “Cântecul Marii / Song of The sea”, in regia lui Tomm Moore.

Biletele pot fi achizitionate atât in ziua proiectiei de la casieriile cinematografelor in care va avea loc Kinodiseea, intre 13 si 22 noiembrie: Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco si Hollywood Multiplex Bucuresti Mall cât si în avans, pe Eventbook.ro (biletele pentru proiectiile de la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall se vând doar la casierie sau pe hmultiplex.ro). O parte din suma adunata din biletele achizitionate va fi donata catre Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti pentru pacientii adolescenti care sufera in urma tragediei de la clubul Colectiv.

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfasura la Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco si Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Festivalul International de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Uniunii Cineastilor din România, al Primariei Sectorului 5, Programului Europa Creativa – Media si al Institutului Francez din Bucuresti.


Facebook: https://www.facebook.com/kinodiseea

Program: http://kinodiseea.ro/program-evenimente

Bilete: http://eventbook.ro/program/asociatia-culturala-metropolis

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

In lunile primaverii, regina albinelor face intre 1500 si 3000 de oua pe zi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

care e cea mai mare masina din lume? :trabantul 3 metri masina 10 metri fumul

› vrei mai mult