Familia mea si alte animale

19 iunie 2019, 13:03

Familia mea si alte animale

Va invitam la primul modul de vacanta al
scolii de Vara de la Antipa, intitulat "Familia mea si alte animale", inspirat de romanul cu acelasi nume aparut la Editura Art si semnat de Gerald Durrell, un renumit zoolog si cercetator in domeniul conservarii speciilor de animale aflate in pericol.

Tinerii naturalisti sunt asteptati luni, 24 iunie 2019, de la ora 10:15 in Sala Atelier de la etajul Muzeului, sa porneasca alaturi de cercetatorii muzeului – Dr. Oana Paula Popa si Dr. Elena Iorgu, intr-o calatorie de initiere in tainele faunei si florei insulei Corfu, insula de smarald, o comoara a Greciei! Ni se va deschide spre cunoastere un taram nou, un spatiu de poveste cu gradini luxuriante, colorate feeric care ascund o multitudine de vietati interesante, tarmuri insorite, pline de viata, toate frematand sub privirile unui mic pusti curios care impreuna cu cainele sau strabat cat e ziua de lunga insula, avand drept calauze pasiunea nestavilita pentru natura si o curiozitate specifica doar copilariei. 

Micutul Gerry si Roger, catelul sau, ne vor fi prieteni si povestitori pentru a descoperi magia acestei insule. De la cercetatorii muzeului vom afla care sunt principalele specii de animale si plantele caracteristice regiunii mediteraneene, dar mai ales cum anume ne putem transforma in mici exploratori pe perioada vacantelor petrecute alaturi de cei dragi. Parcurgand impreuna acest modul, vom invata cum putem "colecta" amintiri si cunostinte despre natura din fiecare loc minunat in care ajungem. 

Va asteptam la Muzeu si, timp de o saptamana, vom calatori impreuna ghidati de peripetiile unui copil de numai 10 ani, care poate fi un exemplu demn de urmat pentru cei care doresc ca pasiunea din copilarie pentru natura sa ii insoteasca toata viata, sa o cultive, si, de ce nu, sa o transforme la un moment dat intr-o profesie. Vom descoperi treptat ca acesta a fost chiar drumul micutului Gerry, devenit peste ani celebrul naturalist englez Gerald Durrell, militant pentru protectia speciilor de animale aflate in pericol. 

Inscrierea participantilor se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Caini impartasesc 99,6% din ADN-ul lor cu lupii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti de cite ori ride un oltean de un banc?
De 3 ori:
1. Cind il aude.
2. Cind il spune altuia.
3. Cind il intelege.

› vrei mai mult