Evita respiratia urat mirositoare

18 mai 2016, 10:34

Atunci cand stai de vorba cu o persoana, unul din lucrurile care fac atmosfera confortabila este si calitatea respiratiei tale si a celui/celei cu care vorbesti. Daca e loc si de un sarut, acest lucru e si mai important.

Uneori respiratia urat mirositoare se pune in calea sarutului sau a unei comunicari placute. Iti da tie un disconfort urias (daca iti dai seama de ea) si pe cel/cea din fata ta chiar il/o poate alunga la mare distanta de tine. Nu vrei sa se intample una ca asta si, din acest motiv, trebuie sa fii atent/a la calitatea respiratiei tale.

Daca vrei sa fii sigur/a ca ai o respiratie placuta cea mai de incredere strategie e sa te speli pe dinti in mod corect si de atatea ori cat e nevoie. Ce inseamna asta?

 

spala-te pe dinti


Cand trebuie sa-mi spal dintii?

Spalatul pe dinti e obligatoriu dimineata si seara si dupa fiecare masa. Nu e deloc o greseala daca te speli de 4-5 ori pe zi. E chiar potrivit.

Dupa ce-ai mancat, spala-te imediat deoarece si alimentele ajuta la curatarea gurii. Insa daca ai lasat chiar si jumatate de ora sa treaca dupa masa, resturile lor deja incep sa lucreze la calitatea proasta a respiratiei si chiar incep sa-ti distruga dintii. Efectul lor benefic de curatire nu mai e valabil.

E o idee buna sa iei cu tine periuta si pasta de dinti. Sa le ai in geanta oriunde mergi. Daca ai luat o gustare la scoala poti merge la baie si sa-ti speli dintii. Oare cine se va simti mai bine ca tine? Nu e deloc rusinos chiar daca esti surprins/a in baia unui bar, restaurant sau club spalandu-te pe dinti. O faci pentru confortul tau.

Cum e mai bine sa procedez?

Spala-te fara sa freci prea apasat, nu fa economie la pasta de dinti, aplic-o pe toata portiunea cu peri, si curata toate fatetele dintilor. Un medic stomatolog mi-a spus: fiecare miscare trebuie s-o executi de 10 ori ca sa ai dinti curati.

Foloseste o periuta mai moale. Cele dure ranesc gingiile iar gingiile lezate sunt locuri foarte bune unde se pot cuibari bacteriile ce produc miros urat. Spala-te indelung insistand in toate partile dar, cum ti-am spus, nu agresa gingiile.

 

apa de gura


Apa de gura si atza dentara sunt accesorii extrem de utile pentru igiena dentara.

Sanatatea dintilor e esentiala pentru o respiratie placuta deci: vizita la stomatolog la fiecare 6 luni e sfanta.

 

guma mentolata


Guma de mestecat, pastilele mentolate si spray-urile de gura sunt doar solutii de urgenta pentru ca nu inlocuiesc igiena corecta. Ele doar acopera mirosul, nu-i indeparteaza cauzele, in plus, iti cam strica stomacul.

Autor: Dr. Bianca Ghizdavu

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om adoarme in aproximativ 7 minute.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce varsa blondele apa pe calculator
???????????????????
ca sa navigheze pe internet

› vrei mai mult