Cultura generala

Cei mai bogati 200 oameni din lume si-au dublat averea in perioada 1994-1998.

› vrei mai mult

Epidemia de gripa: Cand se suspenda cursurile

7 februarie 2020, 13:42 | afisari: 191

Epidemia de gripa: Cand se suspenda cursurile

Ministerul Educatiei a transmis o nota catre inspectoratele scolare din toata tara cu masurile obligatorii pe care unitatile de invatamant sa le aplice pentru prevenirea imbolnavirilor in colectivitatile de prescolari si elevi.


Joi, 6 februarie, Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de gripa.

Ce obligatii au unitatile de invatamant

Nota Ministerului Educatiei transmisa unitatilor de invatamant prevede urmatoarele:

  • Realizarea zilnica a triajului elevilor de catre personalul medical din unitatile de invatamant la inceputul fiecarui schimb.
  • Daca exista minimum trei cazuri de gripa confirmate intr-o clasa /grupa, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat si la Directia de Sanatate Publica judeteana sau a municipiului Bucuresti.
  • In cazul absentei timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unitati de invatamant din cauza gripei confirmate, cursurile unitatii de invatamant se vor suspenda.
  • Realizarea dezinfectiei unitatii de invatamant.Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfectia spatiilor de invatamant.
inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate