Cultura generala

Cele mai multe victime in urma unui cutremur s-au inregistrat in anul 1557 in China, numarul de victime depasind 800.000. In 1976, tot in China, s-au inregistrat peste 260.000 in urma altui puternic cutremur.

› vrei mai mult

Din septembrie 2020 am putea avea scoli pilot pentru testarea unor noi metode de predare

15 iulie 2020, 09:38 | afisari: 118

scoli pilot
Ministerul Educatiei a pus in dezbatere un proiect de hotarare de Guvern ce prevede infiintarea de scoli pilot din septembrie 2020 pentru testarea unor noi metode de predare si noi arhitecturi curriculare, precum si pentru alt tip de salarizare si de cariera didactica.

Actul normativ ar constitui punerea in aplicare a articolului 26 din Legea Educatiei. Scolile pilot pot fi si clase pilot din mai multe scoli. Data limita pentru anuntarea acestor scoli este 15 august. 

„Pilotarea unui nou model centrat pe oferta curriculara a fiecarei scoli-pilot in parte (curriculum oferit de scoala, alcatuit din trunchi comun si curriculum la decizia elevilor din oferta scolii), in acord cu valorile, profilul absolventului, competentele-cheie si ariile de invatare definite de Ministerul Educatiei si Cercetarii, precum si a unui nou model de cariera didactica, proiectat pe optiuni orizontale echivalente, incepand cu anul scolar 2020-2021”, asta prevede nota de fundamentare a proiectului.

Mai multe pe copilul.ro

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate