Cultura generala

Gorila (Gorilla gorilla) - este cea mai mare maimuta. Masculul atinge 2 m inaltime, o latime a umerilor de 0,80 m si o greutate de 250 kg. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Cursa Copiilor, la Autism 24 de ore Marea Neagra

17 aprilie 2019, 12:35 | afisari: 95

Cursa Copiilor, la Autism 24 de ore Marea Neagra

Un numar de 1.200 de copii sunt asteptati sa participe la evenimentul sportiv “Autism 24h Marea Neagra”, care are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilitati. Evenimentul este organizat de catre Centrul de Autism Marea Neagra, în parteneriat cu Asociatia Medicover. 

Startul la Cursa Copiilor va fi dat sambata 04 mai, la ora 11, din Piateta Perla - statiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanta de 1 kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca, la sfarsitul traseului de alergare de 1 km, sa primeasca medalia evenimentului din partea organizatorilor.

Ne dorim sa oferim copiilor un eveniment special de care sa-si aduca aminte cu placere, în acest sens fiecare participant se va bucura de bratara oficiala a evenimentului, numarul de concurs si medalie de finisher” declara Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Marii Negre.

Înscrierea si participarea copiilor la eveniment este gratuita, datorita parteneriatului existent cu Asociatia Medicover.

Pentru noi, Asociatia Medicover, o viata activa si atentia pentru sanatate sunt primordiale, majoritatea activitatilor noastre îndreptandu-se în aceasta directie. Programul înCerc este unul din reperele importante în preventia diabetului zaharat de tip 2 si în promovarea unui stil de viata sanatos, iar toate actiunile de voluntariat pe care le întreprindem alaturi de organizatii, care au grija de copii, care au nevoie de suportul nostru, reprezinta un reper pentru noi. De aceea, ne-am bucurat înca de la început de posibilitatea parteneriatului cu Centrul Terapeutic Marea Neagra si suntem fericiti ca putem aduce cateva clipe frumoase celor peste 1.200 de copii care vor participa la acest eveniment de exceptie”, declara George Istrate, Director General al Asociatiei Medicover.

Spectacol artistic la Autism 24 h Marea Neagra

Imediat dupa terminarea Cursei Copiilor, toti copiii prezenti la eveniment se vor bucura de un spectacol artistic dedicat lor, care va fi organizat pe scena aflata în Piateta Perla. De asemenea, în aceeasi locatie, vor fi organizate si alte activitati special pentru copii: ateliere de face painting, modelaj baloane si activitati de dans.În completarea spectacolului, Colegiul National de Arte Regina Maria va oferi momente artistice cu cei mai talentati elevi ai acestei institutii de învatamant. 

 Scoala poate realiza înscrierea echipei

În momentul de fata sunt ocupate aproape toate cele 1.200 de locuri oferite la cursa copiilor si am mai pastrat doar 20 de locuri care vor fi distribuite în dimineata competitiei.Primim solicitari de participare la Cursa Copiilor din întreaga tara. Un efort deosebit este cel pe care îl fac 50 de copii care vin cu un autocar de la Slobozia, din cadrul Liceului de Arte ”Ionel Perlea”, pentru a lua startul la competitia noastra”, declara Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Marii Negre.

scoala cu prezenta cea mai numeroasa în cadrul evenimentului este scoala Gimnaziala nr. 39 Nicolae Tonitza”: “Sportul si miscarea au reprezentat mereu un reper important în dezvoltarea elevilor din  cadrul scolii “Nicolae Tonitza”. Proiectele Centrului de Autism Marea Neagra fac parte din sufletul scolii noastre si avem speranta ca toate institutiile de învatamant din judetul Constanta vor fi prezente la acest eveniment prin care sa putem transmite un model de urmat si pentru alte judete din tara” declara Nicoleta Bercaru, directorul scolii Nicolae Tonitza. 

Robotul NAO – prezent la Cursa Copiilor

Evenimentul se va bucura de prezenta celui mai cunoscut robot din întreaga lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de tari din întreaga lume, vorbeste 22 de limbi de circulatie internationala, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenti vor putea pune întrebari, vor putea dansa sau interactiona în mod direct cu cei doi roboti NAO aflati în Romania.

inapoi la stiri Clopotel

AI ceva de spus? Scrie un comentariu!


Trebuie sa fii logat pentru a putea adauga comentarii

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate