Cum eviti raceala in vacanta de iarna. Solutii naturale.

21 decembrie 2017, 15:41

In vacanta de iarna, riscul racelilor este mai ridicat, iar luna decembrie deschide nu numai sezonul cadourilor, ci si pe cel al acestor afectiuni respiratorii.

Racelile sunt frecvente si au simptome precum oboseala, stranutul, durere musculara, rosu in gat, cefalee, nas infundat, febra. Gripa debuteaza brusc, iar cei in cauza se confrunta cu febra, frisoane, oboseala, tuse, mucopurulenta, dureri musculare, dureri puternice de cap, lacrimarea ochilor.

Propolis C raceala si gripa

Cel mai bun mod de a preveni gripa este vaccinarea, ceea ce insa nu se poate aplica in cazul racelilor. Raceala de sezon poate fi prevenita prin alte modalitati:

1. Atentie la regulile de igiena!

Racelile pot fi cauzate de peste 200 de virusuri care se transmit pe calea aerului, prin contact cu mucoasele sau saliva persoanei afectate. Pentru prevenire este important sa acorzi atentie regulilor de igiena. Spala-te pe maini cu apa si sapun inainte sa mergi la masa, dar si dupa ce folosesti toaleta.

Un alt sfat de ajutor este sa incerci, pe cat posibil, sa eviti locurile aglomerate, mai ales cele din spatiile inchise, pentru ca este un mediu care favorizeaza transmiterea racelilor si a gripei.

2. Un stil de viata sanatos

Importanta pentru prevenirea racelilor este si adoptarea unui stil de viata sanatos. Asa ca nu uita sa faci miscare sau sa practici un sport. De asemenea trebuie sa ai o alimentatie sanatoasa si sa ai parte de odihna suficienta (sapte-opt ore de somn pe noapte).

Stiai ca daca incluzi usturoiul frecvent in alimentatie ai parte de o protectie sporita contra racelilor? Usturoiul are proprietati antivirale si antibacteriene puternice, de asemenea creste rezistenta organismului la infectii.

3. Adopta obiceiuri care intaresc imunitatea

Sistemul imunitar al organismului joaca un rol important in prevenirea infectiilor respiratorii de sezon. Cu cat avem o imunitate mai puternica, cu atat riscul de a ne imbolnavi este mai mic.


Imunitatea se mentine prin sport. Un studiu efectuat in SUA a aratat ca persoanele care fac exercitii moderate de cinci-sase ori pe saptamana au un risc cu jumatatate mai mic de a raci, spre deosebire de cei care nu fac acest lucru.

 

Este important sa acorzi atentie si starii tale de spirit, ceea ce inseamna ca trebuie sa incerci sa elimini factorii stresanti din viata ta, pentru ca stresul scade imunitatea.

De ajutor pentru imunitate sunt si fructele si legumele bogate in vitamina C, precum citricele, kiwi sau ardeiul gras.

In cazul in care ai racit poti sa administrezi, inca de la primele simptome, Propolis C Raceala si Gripa de la Fiterman Pharma.


Propolis C raceala si gripa
PROPOLIS C Raceala si Gripa ii asigura organismului tau o cantitate mare de vitamina C, extrem de necesara in perioada in care lupta cu virusurile. In plus, prin extractele standardizate de tinctura de propolis, echinacea, fructe de soc si de maces, PROPOLIS C Raceala si Gripa reduce cu 50% durata medie a virozelor (dovedit clinic).


Propolis C Raceala si Gripa actioneaza natural de la primele simptome de raceala si gripa pentru:

– Copii peste 1 an: PROPOLIS C Raceala si Gripa Copii – contine extracte naturale standardizate de flori si fructe de soc, de fructe de maces, de echinacea, tinctura de propolis si 400 mg de vitamina C.

– Copii peste 12 ani si adulti: PROPOLIS C Raceala si Gripa Adulti – contine extracte naturale standardizate de fructe de soc si maces, de echinacea, tinctura de propolis si 900 mg de vitamina C.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marea Bariera de Corali se desfasoara in larg pe aproximativ 2600 km si urmeaza conturul tarmurilor din zona Queensland. Este separata printr-un canal a carui latime variaza intre 25 si 600 km de Australia si in total Marea Bariera acopera o suprafata de aproximativ 344.000 km patrati.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe strada un om beat se intalneste cu o mamica care-si plimba doi copilasi in carucior.Acesta o intreaba:
-Doamna vad dublu?
-Nu sunt gemeni.(Raspunde doamna).
-Toti patru?!!!!(Raspunde betivul).

› vrei mai mult