Constipatia la preadolescenti: cauze si remedii

17 noiembrie 2017, 08:25

Constipatia afecteaza un numar mare de populatie, o categorie de varsta la care se intalneste destul de frecvent fiind copiii.

 

Cauzele constipatiei

Constipatia apare, de cele mai multe ori, din cauza unui consum insuficient de fibre alimentare, dar si in cazul unei hidratari insuficiente, cand copiii nu beau suficienta apa.

Alimentatia haotica are si ea un rol in aparitia constipatiei, mai ales ca preadolescentii, dar si adolescentii sunt tentati sa manance dulciuri, chiar si alimente de tip fast food, crescand astfel riscul de aparitie al constipatiei.

Constipatia mai poate sa apara si din cauza ca micutii amana sa mearga la toaleta, ignora aceasta nevoie fiziologica in momentul in care apare senzatia.

Orice schimbare in rutina de zi cu zi a unui copil poate sa duca la aparitia constipatiei. Poate sa fie vorba despre stres, despre plecarea intr-o calatorie, etc. Mai predispusi la aparitia constipatiei sunt si copiii in a caror familie exista rude foarte apropiate ( parinti, bunici) care s-au confruntat cu aceasta problema.

 

Laxit Med


Remedii contra constipatiei

Din fericire, episoadele de constipatie la copii sunt temporare. De ajutor in tratamentul constipatiei la copiii sunt alimentele precum prunele, merele, fructele de padure. De asemenea, este important ca micutii sa aiba grija sa se hidrateze suficient.

Este foarte important ca parintii sa le explice copiilor ca trebuie sa nu ignore momentul in care simt nevoia sa mearga la toaleta. De asemenea, este important ca micutii sa faca miscare, pentru ca s-a constatat ca micutii care sunt sedentari au un grad mai ridicat de risc de a se constipa. Important este ca micutii sa consume in fiecare zi alimente care contin fibre alimentare (in special fructe si legume proaspete). De ajutor pentru a scapa de problema constipatiei sunt si mesele regulate, este important ca micutii sa aiba un program regulat si sa ia masa in fiecare zi aproximativ la aceeasi ora.

LAXIT MED, de ajutor

 

Laxit med vine in ajutorul copiilor si adultilor care se confrunta cu aceasta problema. Laxit med ajuta in tratamentul simptomatic al constipatiei atat la adulti (inclusiv femei insarcinate, mame care alapteaza, persoane in varsta), cat si la copii, incepand cu varsta de 6 luni.


Laxit med este un produs laxativ sub forma de pulbere care contine Macrogol 4000, este usoar de administrat, deoarece nu are gust, miros si nici culoare, ceea ce ii permite sa poata fi amestecat in orice lichid (apa, ceai, lapte, suc de fructe), chiar si in piureuri, supe. Nu irita mucoasa digestiva si nu produce toleranta.

 

Cum se administreaza Laxit med

Adultii iau 2 plicuri de 1-3 ori pe zi, in functie de raspunsul individual.

 

In cazul copiilor, Laxit med se administreaza astfel:

• intre 6 luni si 12 luni: 1 plic pe zi

• intre 1 si 4 ani: 1 plic de 1-2 ori pe zi

• intre 4 si 8 ani: 2-3 plicuri pe zi;

• peste 8 ani: 2 plicuri de 1-2 ori pe zi.


Inainte de inceperea tratamentului trebuie excluse tulburarile organice. In acest sens, pentru grupa de varsta 6-12 luni se recomanda un consult medical.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai tanar Papa avea 11 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La inchisoarea de femei:
-Fetelor, am doua vesti: una rea si una buna.
Pe care o vreti prima?
-Pe cea buna...
-Miine va schimbam chilotii...
-Uraaaa!
Si aia rea?
-Intre voi...

› vrei mai mult