Cei mai buni directori de scoli din Romania au fost premiati pentru proiecte inovatoare

3 decembrie 2019, 08:32

Directorul scolar al anului 2019

Cinci directori de scoli din Romania au fost premiati la evenimentul Edu Leadership Gala, organizat saptamana trecuta de ONG-ul Asociatia pentru Valori in Educatie la Bucuresti. In cursa pentru Cel mai bun director au participat candidați din toata țara
- in instituțiile de invațamant pe care le reprezinta studiaza peste 1.800 de copii, de la ciclul prescolar pana la cel gimnazial. Cea de-a treia ediție a Premiilor Directorul Anului a atras peste 200 de participanți, lideri din business si invitați, care au sarbatorit realizarile celor mai determinați directori de scoli si gradinițe din țara.

In cursa pentru Directorul Anului s-au inscris sau au fost recomandați directori de scoli si gradinițe din intreaga țara, iar castigatorii au fost desemnați de comisii de specialitate, alcatuite din oameni de business si din educație, in baza unor criterii stricte pentru fiecare dintre cele patru categorii: Cel mai Bun Tanar Director al Anului”, „Directorul Anului pentru Inovatie”, „Directorul Anului pentru Egalitate de sanse”, „Directorul Anului pentru Antreprenoriat”.

Directorul scolar al anului 2019 este Irina Constantinescu, de la scoala Gimnaziala „Matei Gr. Vladeanu”, din localitatea Candesti-Vale, judetul Dambovita. Irina a reusit sa transforme scoala din Candesti-Vale in prima „Eco scoala” din judet cu ajutorul unui program prin care se face educație pentru mediul inconjurator. Elevii invața sa manance responsabil, sa le pese de ce e in jurul lor, sa se gandeasca mai atent si sa stie cum pot proteja mediul. Proiectele inovatoare desfasurate in cadrul scolii au ajutat 176 de elevi din mediul rural sa isi dezvolte competențe specifice secolului XXI: de la „CandEsti Pro IT” care ofera copiilor noțiuni de programare, pana la „CandEsti SMART”, care incurajeaza elevii sa se implice in transformarea localitații in care traiesc.

„Acest premiu ma onoreaza si inseamna recunoasterea implicarii mele si a colectivului profesoral pentru o scoala de secolul XXI, care promoveaza colaborarea, starea de bine a elevilor si profesorilor, visible learning, educația pentru mediul inconjurator si tehnologie. Premiul este dedicat fiecarui elev din scoala noastra, elev care imi doresc sa devina responsabil pentru ,,maine" si pentru fericirea lui”, a declarat Irina Constantinescu.  

Tot in cadrul Edu Leadership Gala au mai fost acordate urmatoarele premii:

 

  • Cel mai Bun Tanar Director al Anului: Andra Mihaela Mihai, de la scoala Gimnaziala Colonie, din Ramnicu Valcea a fost premiata pentru ca a redus aproape in totalitate abandonul scolar in randul elevilor rromi din scoala sa si pentru ca a facilitat integrarea a zeci de elevi cu studii nefinalizate in campul muncii prin programe de formare specifice.

  • Directorul Anului pentru Inovatie: Claudia Aurora Zamfir, de la scoala Gimnaziala „Mihai Viteazul”, din Pucioasa, Dambovita, a fost premiata pentru ca a schimbat experienta de invatare pentru peste 600 de copii prin activitati de educatie nonformala inovatoare.

  • Directorul Anului pentru Egalitate de sanse: Adrian Emanuel Silimon, de la scoala Gimnaziala numarul 4, din Turnu Magurele, Teleorman, a fost premiat pentru ca a creat prima clasa integrata si primele doua cabinete de sprijin din judetul Teleorman pentru copiii cu deficiente cognitive si autism infantil.

  • Directorul Anului pentru Antreprenoriat: Mariana Ifrim, scoala Gimnaziala „Nicu Enea”, din Bacau, a fost premiata pentru ca a atras finantari nerambursabile, sponsorizari si a castigat proiecte pentru refacerea totala a infrastructurii si bazei materiale a unei scoli aflata in mediu defavorizat. 

"Prin proiectele dezvoltate de catre AVE, am lucrat cu directorii din peste 170 de scoli si gradinițe pentru a-i susține in demersurile lor de crestere a promovabilitații, reducerea abandonului scolar, integrarea tuturor elevilor si cresterea motivației profesorilor. in fiecare an, ii identificam pe cei mai determinați dintre ei si ii premiem in cadrul Galei, din dorința de a le recunoaste meritele si de a inspira si alți directori ca schimbarea educației incepe cu fiecare dintre ei", ne-a declarat Andreea Nistor, Director Executiv AVE. 

Edu Leadeship Gala a adus impreuna directori de scoli, specialisti in educație si lideri de business, toți avand oportunitatea de a discuta despre provocarile sistemului de invațamant din Romania si despre soluțiile ce pot fi implementate pentru ca elevii sa beneficieze de cele mai bune condiții pentru studiu.  

Despre Asociația pentru Valori in Educație 

Asociatia pentru Valori in Educatie este un ONG fondat de reprezentanti ai mediului de business care isi doresc sa contribuie la cresterea calitatii in educatie, obiectivul acesteia fiind de a aduce Romania in Top 10 sisteme educationale din Europa pana in anul 2035. in cadrul proiectelor desfasurate din anul 2015, AVE a angrenat 173 de directori din scoli si gradinițe din toata țara, cu impact asupra 98.761 elevi aflați in prezent in sistemul educațional primar, secundar, liceal si profesional. Pentru mai multe detalii, puteți accesa website-ul www.ave-romania.ro.

 

 

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sange.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Domnule doctor ma puteti ajuta cumva?
- Hmmm, la inceput va prescriu niste bai de namol...
- Si asta ma ajuta?
- Nu... dar va obisnuieste cu pamantul umed..

› vrei mai mult