Beneficiile eucaliptului pentru sanatate

27 aprilie 2017, 14:21

Eucaliptul este un arbore originar din Noua Zeelanda si Australia, insa poate fi gasit in toata Asia de Sud. Este folosit din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile sale asupra sanatatii, printre care reducerea inflamatiei, imbunatatirea sistemului cardiovascular, eliminarea tensiunilor si a anxietatii, cat si protejarea organismului contra infectiilor.

Beneficiile eucaliptului pentru sanatate
Frunzele de eucalipt si uleiul esential de eucalipt au fost folosite de generatii intregi ca un panaceu pentru problemele respiratorii, in special in eliminarea guturaiului. Ingredientele active din frunzele de eucalipt actioneaza ca expectorante, ajutand la eliminarea excesului de mucus din sinusuri si din tractul respirator, eliminand astfel mediul natural pentru bacterii si alti agenti patogeni, ceea ce inseamna ca acestia nu se mai pot multiplica si raspandi in organism. Remediile cu eucalipt sunt recomandate si in caz de bronsita, gripa, raceli comune. Remediile functioneaza atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor. Trebuie sa fie administrare la recomandarea unui medic fitoterapeut.


Beneficiile eucaliptului pentru sanatate

Intareste imunitatea

Efectele puternice ale eucaliptului nu sunt numai asupra sistemului respirator, eucaliptul fiind recomandat pentru a proteja organismul de o mare varietate de infectii bacteriene, inclusiv E. coli si Candida albicans. In cazul in care sistemul imunitar este slabit de o alta boala sau ca urmare a unei leziuni sau din cauza oboselii cronice, eucaliptul poate actiona ca un intaritor natural al imunitatii. Este si un bun sedativ natural si are efecte linistitoare, in caz de anxietate, iritabilitate si stres cronic.

Si pielea are de castigat de pe urma remediilor cu eucalipt. Planta are puternice proprietati antibacteriene, ceea ce face eucaliptul ideal pentru protejarea sanatatii pielii. Are proprietati antivirale si antifungice, ceea ce il recomanda in tratarea infectiilor pielii. Uleiul esential de eucalipt se gaseste in multe produse cosmetice si de ingrijire, unele dintre ele si pentru copii.

Uleiul esential de eucalipt nu se aplica niciodata nediluat pe piele, pentru ca este puternic si poate duce la aparitia de iritatii.

Pentru desfundarea cailor nazale

Unul dintre cele mai puternice decongestioanante de pe piata, eucaliptul se gaseste in suplimentele naturale recomandate in caz de congestie nazala. Laboratoarele Fiterman au creat plasturii
Respiran, formati din trei straturi diferite, fiind utilizati pentru imbunatatirea respiratiei si ameliorarea disconfortului cauzat de congestia nazala. Plasturii elibereaza vapori naturali de eucalipt si camfor, ducand la usurarea respiratiei, mai ales pe timpul noptii. De aceea, este recomandat ca plasturii sa se aplice pe imbracaminte, in special in zona pieptului, inainte de culcare.


Ingredientele sale actioneaza prin contractia vaselor capilare situate la nivelul cavitatii nazale, impiedicand rinoreea. Astfel, respiratia devine mai usoara. Plasturii pot fi folositi de catre copiii mai mari de doi ani, iar acestia vor avea un somn linistit pe tot parcursul noptii.


Viziteaza-ne si pe Facebook: https://www.facebook.com/LaboratoareleFiterman/

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Castravetele contine 95% apa, varza 90%, piersicile 85% sau bananele 74%.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Doctore sotul meu isi inchipuie ca e o farfurie zburatoare, zice sotia medicului psihiatru.
-Bine, trimiteti-l la mine.
-Si unde ar putea ateriza?

› vrei mai mult