Asociatia Padurea Copiilor te invita sambata, 30 martie 2019, sa fii alaturi

26 martie 2019, 14:24

Asociatia Padurea Copiilor te invita sambata, 30 martie 2019, sa fii alaturi

Asociatia Padurea Copiilor te invita sambata, 30 martie 2019, sa fii alaturi de peste 500 de voluntari la Marea Plantare din Dragos Voda, judetul Calarasi, pentru a lua pulsul unui eveniment civic de anvergura ce îsi propune înfiintarea unei perdele forestiere de protectie pe langa A2.


Marea Plantaredoreste sa coalizeze sute de oameni pentru natura si comunitate, fiind al doilea an consecutiv cand se organizeaza un astfel de eveniment de la începerea împaduririlor în 2008. În 2019 ne propunem sa adunam peste 500 de voluntari pentru a planta împreuna 10.000 de puieti în Dragos Voda, jud. Calarasi.

De ce împadurim langa A2?
* Terenul din Dragos Voda este un teren neproductiv, iar prin împadurire va putea proteja terenurile agricole din vecinatate, ajutandu oamenii si natura.
* Perdelele forestiere prezente pe marginea drumurilor reduc viteza vantului cu 50-60%, împiedica raspandirea fumului si protejeaza împotriva zgomotului produs de masini.
* Arborii contribuie la reducerea cantitatii de caldura retinuta la nivelul pamantului, padurea reflectand de doua ori mai multa radiatie solara decat o aratura proaspata, astfel încat pe parcursul zilei, diferentele între zi-noapte se reduc cu 3-4°C.
* Voluntarii vor vedea cu proprii ochi cum arata padurea de 8 ha înfiintata în 2010 de Padurea Copiilor pe latura sudica a autostrazii, Marea Plantare continuand initiativa de împadurire pe latura nordica a caii de comunicatie.

Marea Plantare este o initiativa Padurea Copiilor ce reflecta grija pentru natura si preocuparea fata de schimbarile climatice. Implicarea în comunitate, lucrul în echipa si dorinta de schimbare sunt valorile principale ale voluntarilor nostri, dornici sa puna umarul si cazmaua la o noua padure si genereaza rezultate la nivel personal chiar si pe termen scurt. Pe de alta parte, padurea are nevoie de decenii sa creasca si sa-si îndeplineasca rolul micro-climatic, însa nevoia de împadurire este atat de mare, încat nu mai avem timp sa lasam statul sa rezolve problema.”spune dr. Teodora-Alexandra Palarie, presedintele Asociatiei.

Pentru mai multe detalii si materiale de presa, te rugam sa ne scrii la comunicare@padureacopiilor.ro

Anul trecut Marea Plantare a adunat în judetul Prahova 550 de voluntari individuali si corporate care si-au dedicat timpul plantarii de vlastari de foioase, au socializat si au petrecut o zi în aer liber alaturi de echipa Asociatiei Padurea Copiilor. Haideti alaturi de noi sa lucram la obiectivul maret de a avea paduri în 100 de comune din zona fostului Codru al Vlasiei în urmatorii 10 ani.

Asociatia Padurea Copiilora aparut din dorinta de a restabili echilibrul micro-climatic în zona de campie, zona puternic vitregita din cauza lipsei padurilor, dar si de a crea un model de împadurire usor de replicat în zona de sud a tarii. Misiunea Asociatiei de a realiza paduri în 100 de comunitati din Regiunea Sud-Muntenia pana în 2030 a plecat de la nevoia enorma de padure noua. Peste 350.000 de ha de padure ar trebui realizate pentru a atinge un optim micro-climatic pentru zona de campie. Regiunea Sud-Muntenia are 567 de localitati raspandite în cele 7 judete ce protejeaza zona Bucuresti-Ilfov, asemeni unui scut de protectie împotriva extremelor climatice (seceta si desertificare, inundatii si alunecari de teren, vanturi extreme, diferenta de temperatura între zi si noapte de peste 20 de grade Celsius s.a.).
Padurea Copiilor este un proiect pe termen lung ce a reusit sa readuca la viata prin împadurire peste 64 de hectare de teren degradat pentru care nu existau fonduri publice. Dintre acestea, 21 de hectare se afla la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri înaltime).

Hai cu noi!

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Soimul Calator poate atinge in zbor o viteza de 390 km/ora, fiind cea mai rapida pasare in zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

doi purici mergeau pe motocicleta.
un purice cade dupa motocicleta.
unul intreaba:
-ce-ai patit frate?
la care celalalt raspunde:
-mi-a intrat un tantar in ochi.

› vrei mai mult