Alocatie copii 2020: schimbari importante

7 august 2020, 11:45

Alocatii copii
Alocatiile pentru copii se maresc din nou din august 2020, conform unui plan de dublare etapizata a acestora. Desi legea prevedea dublarea alocatiilor incepand cu 1 august 2020, Guvernul a optat pentru o crestere treptata.

Motivul: lipsa surselor de finantare care sa sustina dublarea imediata. Cu cat creste efectiv alocatia copiilor din Romania, de cand vor primi mai multi bani si un ghid complet despre alocatie copii, gasesti in acest articol.

Incepand cu 1 august 2020, statul va plati alocatie copii in valoare de 185 de lei pentru minorii cu varste intre 2 si 18 ani, conform unei hotarari de guvern privind dublarea etapizata a alocatiilor de stat pentru copii. Prima alocatie majorata va fi virata in septembrie 2020.

Pentru perioada 2021-2022 sunt prevazute cate doua majorari pe an, in lunile ianuarie si iulie, ce vor fi facute din oficiu, pana la concurenta sumei de 300 de lei pe luna pentru minorii cu varsta intre 2 si 18 ani si de 600 de lei pentru cei din grupa de varsta 0-2 ani.

Dublarea alocatiilor ar fi trebuit sa fie acordata integral de la 1 august 2020, insa Guvernul nu a gasit surse de finantare pentru aceasta masura, astfel ca s-a optat pentru un plan in trepte. 

Citeste mai mult despre Alocatie copii 2020

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Jack Mercer a fost vocea pentru Popeye Marinarul timp de 45 de ani. Popeye Marinarul este un cunoscut personaj de desene animate, indragit de copiii din toata lumea. El era ilustrat ca fiind un marinar musculos, mereu cu o pipa in gura, ce calatorea in intreaga lume trecand printr-o sumedenie de aventuri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce-i cu dumneata??? Esti orb??? il intreaba pe sofer pietonul pe care acesta tocmai l-a lovit cu masina.
-Cum adica orb??? Nu vezi ca te-am nimerit?

› vrei mai mult