Cultura generala

Thomas Edison a brevetat 1093 de inventii printre care cel pentru becul electric si aparatul de filmat. La moartea lui in 1931 avea 34 de brevete pentru inventii legate de telefon, 141 pentru baterii, 150 pentru telegraf si 389 pentru lumina electrica si energie. Multe brevete au fost versiuni imbunatatite ale unor inventii mai vechi.

› vrei mai mult

A inceput Ora de Educatie Rutiera editia a cincea in 140 de scoli din Bucuresti

29 octombrie 2018, 16:02 | afisari: 329

Ora de Educatie Rutiera Bucuresti

Dupa patru editii încheiate cu succes si milioane de persoane con
stientizate cu privire la importanta regulilor de circulatie, "Ora de Educatie Rutiera" continua cu editia numarul cinci.  

Proiectul a început chiar în saptamana în care Politia Romana a anuntat statisticile cum ca Bucurestiul este pe primul loc în topul oraselor din Romania unde s-au petrecut accidente în care victime sunt copii. În perioada 2008-2017, au avut loc 3575 accidente cu victime copii doar în Capitala. 

Astfel, din luna octombrie 2018 pana în iunie 2019, peste 25000 de elevi din 140 de scoli din Bucuresti vor învata regulile de circulatie într-un mod interactiv, prin întrebari si raspunsuri cu domnii politisti prezenti la ora, dar si prin jocurile puse la cale de catre psihologii proiectului.

Elevii de clasele a III-a si a IV-a din Bucuresti aprofundeaza la "Ora de Educatie Rutiera" informatiile despre regulile de circulatie si necesitatea respectarii acestora în calitate de pietoni.

Link teaser proiect: https://www.facebook.com/Oradeeducatierutiera/videos/262931700907877/

De la regulile despre cum sa traverseze strada corect, la cele cu privire la folosirea centurii de siguranta si folosirea scaunului auto, pana la regulile care se adreseaza biciclistilor, activitatile de la "Ora de Educatie Rutiera" se învart în jurul celor trei cuvinte cheie ale proiectului, si anume: siguranta, implicare si responsabilitate.

"Ora de Educatie Rutiera" este un proiect organizat de Asociatia EDIT, în parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin PROEDUS si Politia Romana.

Ora de Educatie Rutiera Bucuresti

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate