10 povesti fantastice pentru copii si adolescenti in Saptamana Filmului pentru Elevi

3 noiembrie 2016, 13:44

EducaTIFF 2016 web foto Nicu Cherciu


Cei mai tineri cinefili din Cluj sunt așteptați la Cinema Florin Piersic, între 7 și 11 noiembrie, la câteva dintre cele mai apreciate filme noi pentru copii și adolescenți. Cea de-a treia ediție a evenimentului Sãptãmâna Filmului pentru Elevi vine cu o selecție de 10 filme de aventuri, fantasy și animații 2D și 3D special alese pentru categoriile de vârstã 5+, 8+, 11+, 15+. Proiecțiile sunt programate de luni pânã vineri, de la orele 9:30 și 12:30.


EducaTIFF 2 web foto Nicu Cherciu.


Biletele costã 8 lei pentru filmele în 2D și 10 lei pentru cele în 3D și pot fi cumpãrate de la casieria cinematografului Florin Piersic. Rezervãrile pentru școli pot fi fãcute la adresa de email: educatiff@tiff.ro.


Sãptãmâna Filmului pentru Elevi este un eveniment din cadrul EducaTIFF - programul de educație cinematograficã pentru elevi al Festivalului

Internațional de Film Transilvania. La fiecare dintre primele douã ediții, peste 2.000 de elevi și profesori din peste 30 de școli au luat parte la proiecții.


Program:


Luni, 7 noiembrie


9:30 | OZZY(Spania, 2016, animație | vârstã recomandatã 8+)

Un beagle prietenos și pacifist își vede viața idilicã întoarsã pe dos când familia lui pleacã în vacanțã în Japonia. Nu e decât o singurã problemã: nu au voie cu câini! Însã familia Martin gãsește o soluție: un spa canin luxos, numit Blue Creek. Ozzy va realiza curând cã acest loc aparent perfect nu e decât o închisoare pentru câini, condusã de câini.


12:30 | MICROB ȘI GAZOLINÃ (Franța, 2015, comedie | vârstã recomandatã 11+)

Aventurile dezlãnțuite a doi adolescenți: Microb și inventivul Gazolinã. Vacanța mare se aproprie și cei doi prieteni nu au niciun chef sã-și petreacã cele douã luni cu familia lor. Cu ajutorul unui motor de la o mașinã de tuns și a unor scânduri din lemn, ei decid sã-și construiascã propria lor „mașinã” și sã plece într-o cãlãtorie pe drumurile Franței.

 

Marți, 8 noiembrie


9:30 | SIV ȘI PETRECEREA ÎN PIJAMALE (Suedia - Olanda, 2016, familie | vârstã recomandatã 8+)

Multe lucruri par extrem de neobișnuite atunci când Siv, o fetițã de 7 ani, rãmâne sã doarmã peste noapte la noua ei prietenã, Cerisia. Cu ajutorul a doi bursuci vorbãreți și nostimi, care apar pe neașteptate în mijlocul nopții în aceastã locuințã magicã, Siv va trece prin câteva aventuri minunate.


SIV ȘI PETRECEREA ÎN PIJAMALE


12:30 | PROFESORUL DE VIOARÃ (Brazilia, 2016, dramã | vârstã recomandatã15+)

Dupã ce pierde un post în prestigioasa orchestrã simfonicã din São Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întretine dând lectii de muzicã adolescentilor dintr-o scoalã publicã din Heliopolis, cea mai mare favelã din Brazilia. Dar oare un pas înapoi nu este si primul pe un nou drum?

 

Miercuri, 9 noiembrie


9:30 | BERZELE (SUA, 2016, animație 3D dublatã în românã | vârstã recomandatã 6+)

Berzele, clasicul mijloc de transport pentru nou-nãscuți, s-au reprofilat. Ele nu mai expediazã bebeluși, ci pachete. Când apare, însã, o comandã pentru un pui de om, cea mai competentã barzã-curier trebuie sã îndrepte problema și sã livreze copilul.


12:30 | MARELE URIAȘ PRIETENOS (SUA - Marea Britanie, 2016, fantastic, 3D dublat în românã | vârstã recomandatã 8+)

Povestea incredibilã a unei orfane si a Uriasului care îi face cunostintã cu fascinanta, dar periculoasa lui lume. Spre deosebire de toti ceilalti asemenea lui, Marele Urias Prietenos este extrem de amabil si gentil. Desi, la început, micuta Sophie se teme de lumea în care a ajuns, îsi dã seama repede cã însotitorul ei este o creaturã blândã, iar curiozitatea o împinge sã punã zeci de întrebãri. Pânã acum, amândoi se simțeau singuri, fiecare în lumea lor. Întâlnirea lor va schimba totul…

 

MARELE URIAȘ PRIETENOS

 

Joi, 10 noiembrie


9:30 | GRUFFALO ȘI PRIETENII LUI (Marea Britanie, 2016, animație dublatã în românã | vârstã recomandatã 5+)

Patru filme de animație fascinante, inspirate de celebrele cãrti pentru copii scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler sunt aduse pe marele ecran într-o singurã proiectie.


GRUFFALO ȘI PRIETENII LUI


12:30 | RATCHET ȘI CLANK. CAVALERII GALAXIEI (SUA, 2016, animație 3D dublatã în românã | vârstã recomandatã 6+)

Ratchet, un lombax naiv, și ciudatul roboțel Clank se vãd nevoiți sã-și uneascã forțele pentru prima datã pentru a dejuca planul diabolic al unui investitor care vrea sã masacreze galaxia pentru a-și construi planeta perfectã doar pentru el. Bazat pe jocul de mare succes marca Sony Computer Entertainment.

 

Vineri, 11 noiembrie


9:30 | SINGURI ACASÃ (SUA, 2016, animație 3D dublatã în românã | vârstã recomandatã 6+)

The Secret Life of Pets este o comedie savuroasã despre ce fac animãluțele noastre de companie dupã ce noi plecãm la serviciu sau la școalã.


12:30 | KUBO ȘI LÃUTA MAGICÃ (SUA, 2016, animație 3D dublatã în românã | vârstã recomandatã 8+)

O aventurã animatã plasatã într-o Japonie fantasticã creatã de legendarul studio Laika. Istețul Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viațã modestã, spunând povești oamenilor din orãșelul lui de baștinã de pe malul mãrii. Existența liniștitã îi e datã peste cap în momentul când invocã fãrã sã vrea un spirit din trecut, care nãvãlește din ceruri pe pãmânt pentru a duce la bun sfârșit o rãzbunare veche de când lumea.


KUBO ȘI LÃUTA MAGICÃ

 

Detalii pe www.tiff.ro/educatiff și pe www.facebook.com/educatiff.

Pentru informaþii suplimentare despre eveniment: Ramona Sãrbu, Project manager: email ramona@tiff.ro, telefon 0733.735.915

***

Sãptãmâna Filmului pentru Elevi este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), prin programul de educație cinematograficã EducaTIFF.

EducaTIFF 2016 este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Zile și nopți, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Monitorul de Cluj, Clopotel.ro, Sfatulparintilor.ro


AFIS_SAPTAMANA_FILMULUI PENTRU ELEVI_2016

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Atletii brazilieni si-au finantat calatoria catre Jocurile Olimpice din 1932, vanzand cafea pe drum.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intra un roman intrun bar moldvenesc, vine chelnerul si romanul ii spune:
- Picioruse de broaste aveti?
- Da, desigur!
- Fugi pin`la bucatarie si adu-mi o cafea

› vrei mai mult